🥷 Beer & Bread 🇬🇧

9 990 Ft

(1 vásárlói értékelés)
BEÉRKEZETT!
ELFOGYOTT AZONNAL, DE SZERENCSÉRE ÚJRA SIKERÜLT BELŐLE SZEREZNI! Hurrá!

Nagyon ígéretes kis cucc, több csavarral is a játékban! Azonnal az egyik kedvencünk lett!

2 személyes kártyavezérelt játék, amely Scott Almes fejéből pattan ki, akinek többek között a CLAIM – Na, ki a király? kártyajátékot köszönhetjük! 😄
+ Michael Menzel felelt a grafikáért! 🙂
A címben az élet legfontosabb dolgai közül éppen kettő is szerepel… 😁
Két falu hadakozik egymással, sört készítenek és kenyeret sütnek. Közös területen folyik a „termelés”, viszont, nem volt egyszerű középkorban az élet, egymást követik a száraz és bőséges esztendők…
Szépen és stílusosan megrajzolt, frankó kis játék 2 játékos részére, érdekes mechanikával és jó kis döntésekkel, egy igazi euro-párbaj!
Rövid véleményem: Hm…, még akár érdekes is lehet.😄
Hamarosan egy kis videót is kiteszek a játékról, ha nem bánjátok!

Sör és cipó

Két falu népe verseng, melyikőjük jobb sörfőzésben és kenyérsütésben.

A Sör és cipó egy kétszemélyes játék, mely a kártyák többfunkciós használatára épül. A váltakozó fordulók okos felépítése izgalmas fordulatot kölcsönöz a játékosok interakciójának, a kártyadraftolásnak és az erőforrás-gazdálkodásnak.

Egy hajdanvolt kolostor termékeny földjén alapított két falu máig őrzi a sörfőzés és a kenyérsütés kettős hagyományát. Miközben megosztják egymással a termőföldeket és az erőforrásokat, lakosai továbbra is büszkén rivalizálnak azért, hogy felülmúlják egymás termékeit.

A játékosok a két falu lakóit képviselik. Hat esztendő alatt – melyek felváltva egyszer bőségesek, másszor szűkek – össze kell hangolniuk az erőforrások betakarítását és tárolását, a sörfőzést és kenyérsütést, a termékek értékesítését és a létesítmények korszerűsítését. A győzelemhez ugyanakkor meg kell őrizniük az egyensúlyt a pékáruk és a nedű között, ugyanis a hatodik év után csak abból az áruból – sörből vagy kenyérből – gyűjtött érméket pontozzák, amelyik alacsonyabb bevételt hozott. Akinek ez a pontszáma magasabb, az nyeri a játékot.

 

Leírás

TARTALOM:

  • 2 játékos részére
  • 10 éves kortól
  • kb 30-45 perc játékidő
  • ANGOL nyelvű szabály a dobozban!
  • Letölthető az angol játékszabály!
  • Jellemzők: többfunkciós kártyák, kártyajáték, zárt draftolás, magas-alacsony pontozás – középkori gazdaság témában

 

🥷 Beer & Bread 🇬🇧 termékről 1 értékelés

  1. Halmai Péter

    Ez a játék zseniális 2 főre! Most toltunk egy partit, nagyon jó mechanikákkal operál. Van benne set-collection, draft, catch-up, resources-managing, stb. Ami tetszett: 1 óra alatt ment le angolul (nem vagyunk perfekt), tehát ami rá van írja 30-45 perc az valid, tehát inkább filler. Aki lemarad a játékban, azt felhúzza (a többlet nyersanyagot megkapja a másik fél), tehát nem szűk. Agricola szerű komponensek, igényesek. Az insert szemet gyönyörködtető, szép, elpakolhatóak az alkatrészek, 2 tároló van benne és elég. A kis dobozhoz képest nagy tábla, pöpecül összehajtva. A kártyákon lévő angol szövegtől senki se féljen, nagyon-nagyon hasonlóak az azonos típusúak, így csak 6 félét kell megérteni, de az ikonok sokat segítenek. (Ne várjatok a magyarra, első játék után menni fog – ez Peti érdeme, mert TÜ-n kipróbálhattuk). Ami még tetszett, hogy a 6 körben(év) a váltakozó száraz-gyümölcsöző évek között szépen átível a játék, amikor jön a száraz kor, akkor kevesebb erőforrás áll rendelkezésre, amikor meg jön a gyümölcsöző kor, akkor meg megelevenedik a játék, KIÖNT a folyó, bővelkednek a növényágyások és….. jön a „draft”! Jó értelemben, mert nem mindent tudsz termelni, és minden kártyát 3 féle kepén tudsz felhasználni. Ettől letettem a demizsont. Ami nem tetszett: -igen a catch-up lehet, hogy túlzásba is esik, mert konkrétan azért nyertem, mert bénácskább voltam, mint az ellenfelem és a játék ezt jutalmazta. (hihi). Összefoglalva ez egy nagyon kellemes, hangulatos játék, nem dobja le a témát, ott a 6 féle kenyér, amiből 3 folyékony, ott az alapanyagok beszerzése, ott a termelés/főzés/sütés, ott a takarítás/eladás. Érezni, hogy a 2 játékos összedolgozik, de egymásra is rálicitál, hogy ki a jobb. A cooperatív és a kompetitív játékok elegye. Köszönöm Petinek, hogy elhozta.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cím

Go to Top