CARNEGIE

24 990 Ft 23 741 Ft

(4 vásárlói értékelés)
🕍 CARNEGIE – a KS siker után megérkezett a játék, Ian O’Toole grafikájával!

ℹ️ Andrew Carnegie (1835-1919), Amerika leggazdagabb embere egészen különleges figura volt, mai értéken körülbelül 372 milliárd (372.000.000.000 !!!) dollárra becsült nettó vagyonának legnagyobb hányadát jótékony célokra költötte, halálakor mindössze néhány millió dollárja maradt! Szerinte aki gazdagon hal meg, az megszégyenül. Azt vallotta, hogy az igazán gazdag emberek ne a saját szenvedélyükre költsék a legtöbb pénzt, hanem legyen egy missziójuk, ami mentén jótékonykodnak, segítenek másokat… Manapság nem sok ilyen szándék fedezhető fel, azaz, mégis: a The Giving Pledge-hez csatlakozók (Bill Gates, Warren Buffet, Ted Turner, David Rockefeller, Michael R. Bloomberg, Elon Musk, stb) is csak arra vállalkoztak, hogy a vagyonuk 50%-át költik jótékony célokra – ez is nagyon komoly! Akármire is költik, köszönjük a Föld bolygó nevében! 😀
…és a játék? Az jónak tűnik! 😁 Szórakoztató heavy euro 1-4 játékos részére, a játékidő legalább 2 óra, szóval ez sem családi kategória!

Carnegie was inspired by the life of Andrew Carnegie who was born in Scotland in 1835. Andrew Carnegie and his parents emigrated to the United States in 1848. Although he started his career as a telegraphist, his role as one of the major players in the rise of the United States’ steel industry made him one of the richest men in the world and an icon of the American dream.

Andrew Carnegie was also a benefactor and philanthropist; upon his death in 1919, more than $350 million of his wealth was bequeathed to various foundations, with another $30 million going to various charities. His endowments created nearly 2,500 free public libraries that bear his name: the Carnegie Libraries.

During the game you will recruit and manage employees, expand your business, invest in real estate, produce and sell goods, and create transport chains across the United States; you may even work with important personalities of the era. Perhaps you will even become an illustrious benefactor who contributes to the greatness of his country through deeds and generosity!

The game takes place over 20 rounds; players will each have one turn per round. On each turn, the active player will choose one of four actions, which the other players may follow.

The goal of the game is to build the most prestigious company, as symbolized by victory points.

💎 VIP VAGABUND akció: Ha szeretnél az előrendelésedhez adni további VAGABUND társasjátékokat szuperkedvezményesen, most megteheted!
Keresd a VIP VAGABUND logóval ellátott játékokat, és tedd a kosárba!

1 db VIP VAGABUND logós társasjáték esetén a kedvezmény -5%,
2 db VIP VAGABUND logós játék esetén -10% a kedvezmény MINDKÉT játékra,
3 db VIP VAGABUND logós társasjáték esetén pedig immáron -15% a kedvezmény MINDHÁROM játékra!

Szekeres Feri már be is mutatja neked, hogy hogyan kell játszani! 🙂

 

Leírás

TARTALOM:

 • 1-4 játékos részére
 • 12 éves kortól
 • kb 120-180 perc játékidő
 • ANGOL nyelvű szabály a dobozban!
 • Letölthető magyar szabály!
 • Nyelvfüggetlen játék
 • Jellemzők: hálózatépítés, változó fázis sorrend, munkáslehelyezés, különböző munkás-típusok, játék végi bónuszok, gazdasági játék

 

 

CARNEGIE termékről 4 értékelés

 1. gelupapa

  A száraz gazdasági témája miatt nehezen szántam rá magam a beszerzésére. De mostmár 10 játék után bátorítanék mindenkit! 🙂 A játék grafikája nagyon szép. A komponensek abszolút rendben vannak. Nagyon kedvelem azokat a játékokat ahol minden körben a valaki által kiválasztott akciót hajtja végre mindenki. Ezt megfűszerezik azzal, hogy mindenki saját maga alakíthatja ki , hogy mely akciókat hányszor tud végrehajtani. Ennek a kettőnek a kombinációja biztosítja, hogy ne legyen két egyforma játékmenet.
  Hozzá kell tennem, hogy a játék ha nem is a legnehezebb euró, de nem egyszerű semmiképp. Ezen kívül nem a barátságról szól. Alapvető cél hogy a választott akció lehetőleg másoknak ne legyen előnyös.
  Én személy szerint nem éreztem olyan jónak a szabályleírást amit nem támogat túlságosan a száraz gazdasági téma körítés sem. Ettől függetlenül ez egy zseniálisan jó játék! Kötelező darab azoknak akik szeretik az euro műfajt.

 2. Módos Gergő

  A játék már a dobozzal bemutatja magát. Ezt nem annak külalakjára értem – mert ez igazán ízlés kérdése, – hanem hogy Xavier Georges és Ian O’tool neve már iránymutatást ad, mire számíthatunk a játéktól. Érdemes fellapozni a BGG-t az említett urak munkásságát illetőleg.
  A téma Andrew Carnegie életművén alapszik, kiemelve azon elemeket, amelyekkel építette világunkat.
  A játékról: cégünkkel az USA városaiban fogunk infrastrukturális, pénzügyi, ipari és lakhatási projekteket létesíteni, emellett fejlesztjük a 4 régió közlekedését. Vállalatunk több, bővíthető részleggel rendelkezik, melyek között ügyesen tervezve kell szétosztanunk dolgozóinkat. Az aktív játékos 4 lehetséges akció közül választ, amely akciót kell minden játékosnak végrehajtani. Az adott akcióval aktiválják a játékosok vállalatuk részlegeit, legalábbis azokat melyeken munkaképes dolgozó tartózkodik. Ezek lehetnek emberi erőforrás akciók: főként a dolgozók részlegek közötti szétosztására; menedzsment akciók: dolgozók kiküldetése az USA régióiba, új részlegek indítása; fejlesztés akciók: az projektek előkészítése és a régiók szállítmányozásának elősegítése; építkezés akciók: az előkészített projektek megvalósítása a régiókban.
  A játék egy meghatározott ütem szerint működik, melyhez az akcióválasztás adja a ritmust. A játékosoknak az előnyszerzéshez okosan – az ellenfelek fejével is gondolkodva – kell előre tervezni és akciót választani úgy, hogy kizökkentsék a ritmusból a többieket.
  A játék jól működik két fővel is – térkép és a választható részlegek szűkítésével – , de az erejét 3, de inkább 4 játékossal mutatja meg.
  Számomra a 2022-es év legkiemelkedőbb alkotása, mely sajnos méltatlanul ismeretlen a magyar piacon.

 3. Dobos Balázs

  Zseniális játék a tavalyi év egyik nagy szerzeménye. Gazdasági játék ahol jól kell időzíteni, időben tudni reagálni. Egyedi téma, szuper játék mechanika, igazi euro csemege.

 4. Névtelen

  Aki szereti az összetettebb euró játékokat, azoknak nagyon fog tetszeni.
  Minden játékos számmal jól működik.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cím

Go to Top