💎✅ ♠️ Ellenállás! 🇭🇺 – magyar kiadás

11 490 Ft 10 916 Ft

(3 vásárlói értékelés)

BEÉRKEZETT A MAGYAR KIADÁS!

Spanyolország, 1936. Franco tábornok és csapatai előretörnek Spanyolországban, és ezzel kezdetét vette a polgárháború, a testvérharc és az elnyomás hosszú időszaka.
A spanyol polgárháborút követően egyes, a Köztársasághoz hű csoportok folytatták a fegyveres harcot, elszánt partizáncsapatokat alakítottak ki, amelyek „Maquis” néven váltak híressé. Ezek a bátor férfik és nők a hegyek között az életüket kockáztatva rejtőzködtek és harcoltak, hogy megvédjék a demokrácia eszméit és a szabadságot. Velük szemben állt Franco tábornok hadserege, a Polgárőrség és a Csendőrség. Az ellenállók a második világháború során Franciaországban tökéletesítették gerillaharcukat, és elszántan küzdöttek azért, hogy visszaszerezzék a hazájukat.
Minden egyes partizánt egyetlen cél vezérelt: ellenállni bármi áron!

Az Ellenállás! egyszemélyes játék, amelyben spanyol partizánok küzdenek Franco tábornok csapatai ellen – izgalmas küldetéseken keresztül.
Bátor partizánok kis csapatát irányítod, akik elhatározták, hogy akár életük árán is végrehajtják a feladatokat, legyőzik az ellenséget és megóvják a civil lakosság életét!

Vezesd győzelemre partizánok maroknyi csapatát, akik azért küzdenek, hogy a visszakapja szabadságát a szülőföldjük!

TARTALOM:
– 32 Ellenségkártya
– 8 Civilkártya
– 1 Játékos segédlet
– 20 Küldetéskártya
– 6 Kémkártya
– 24 Partizánkártya
– 1 Játékszabály
– 1 Forgatókönyv

Kártyavédő is kérhető! – 120 mm x 80 mm: KLIKK!

+ Ehhez a játékhoz igénybe veheted a Vagabund VIP kedvezményünket:

💎 VIP VAGABUND akció: Ha szeretnél az előrendelésedhez adni további VAGABUND társasjátékokat szuperkedvezményesen, most megteheted!
Keresd a VIP VAGABUND logóval ellátott játékokat, és tedd a kosárba!

1 db társasjáték esetén a kedvezmény -5%,
2 db VIP VAGABUND játék esetén -10% a kedvezmény MINDKÉT játékra,
3 db VIP VAGABUND társasjáték esetén pedig immáron -15% a kedvezmény MINDHÁROM játékra!

Próbáld ki, köszi és jó játékot! 🙂

 

Köszi a rendelést! 🙂

… és már itt is van Szekeres Feri bemutató videója is! 🙂

Leírás

TARTALOM:

 • 1 játékos részére
 • 10 éves kortól
 • kb 20-40 perc játékidő
 • Magyar nyelvű szabály a dobozban
 • Jellemzők: kártyajáték, kézből gazdálkodós, pakliépítő, draftolás, push your luck, spanyol polgárháború témában

💎✅ ♠️ Ellenállás! 🇭🇺 – magyar kiadás termékről 3 értékelés

 1. Nagy Attila

  Minőség 5/5: A kártyák minősége nagyon jó, ha emiatt kellett várni a játékra, akkor megérte.

  Design 5/5: A halálom, ha egy társas grafikái ismétlődnek, hát itt majdnem minden kártya egyedi. A grafikáért egy híres képregényrajzoló felelős. Minden kép tematikus, és kapcsolódik a kártyák hatásaihoz. Átjön a háború reménytelensége és borzalma, de mindez vér nélkül. A játék fordítása jól sikerült, plusz pont, hogy a BBG-n jelzett hiba a magyar verzióban javítva lett.

  Előkészületek 5/4: 2-3 perc alatt elő lehet készülni, bukás esetén újrajátszani. Elpakolni még gyorsabb. Első pillanatra nagyon sok helyre van szükség, de némi logisztikával csökkenthető. Nem mellesleg így sokkal jobban is néz ki majd az asztalkép.

  Játékmenet 5/5: A szabályok egyszerűek és egyértelműek. A döntések viszont kemények, és nagyon bele tudom élni magam a helyzetbe. Szerencsére nem kér agyégető gondolkodást, ami analízis paralízishez vezetne. A körödben ki kell játszanod az összes partizánodat. Ha rejtve akcióznak, akkor gyengébbek. Ha felfedve, akkor erősebbek, de börtönbe kerülnek, tehát egyre kevesebb embered lesz. Ha nem tudod legyőzni a választott küldetést, akkor elvesztheted a játékot, ha viszont az ellenséggel nem foglalkozol, akkor erősítést hívnak, civileket ölnek meg, bosszút állnak. Elsőre nagyon reménytelennek látszott akár egy küldetés teljesítése is. Nagyon átjön, hogy a partizánok nem katonák, hanem civil, hétköznapi emberek, akiknek nem sok esélyük van a katonákkal szemben. Óvatosnak kell lenniük, mert lebukás esetén a börtön mellett más civilek élete is veszélybe kerül.
  A játékot bármikor abba lehet hagyni, a félbehagyás érzése nélkül. A dobozra írt 30 perc állja a helyét.

  Újrajátszhatóság 5/5: Önmagában is újrajátszatja magát (nem beszélve a kampányfüzetről), szerintem sokszor le fog kerülni a polcról.

  Összefoglalva: Szerintem egy nagyon szuper és szép játék, amibe bele lehet merülni. A háború borzalmai helyett, a hősies de reménytelen ellenállásra helyezi a hangsúlyt. Ár/Élmény arányban kiemelten jó vétel.

 2. Mitták Zoltán

  A játékot meg a Társasjátékok Ünnepén vettem Petitol, szuper volt személyesen is találkozni vele Nem rajongok a háborús temaert, de ez a játék nagyon tetszik. Meglepően tematikus, de közben korrekt kis euró, lehet stratégia és taktika is. Jó, hogy jött magyarul, az azért hasznos ehhez, meg ha tudunk is angolul, mert sok a szöveg.

 3. Gubisi Róbert

  Ez a társas az egyik legjobb példája annak, hogy mennyire fontos egy jó témát (ebben az esetben történelmi helyzetet) találni és a maximumot kihozni belőle. Szóló játékként a célközönség azért limitált, így az átlagos “ha már szóló játék, akkor legyen dögnehéz” stíluson sikerült túllépni. Szubjektív, de nálam a grafika is betalált (nosztalgikus emlékek törtek elő, amikor még egy almát ropogtatva a piaci újságos bódé mellett a zsebpénzből megvett Kockás magazint olvastam rongyosra). A hagyományos játék mellett kampányt is játszhatunk, ha az első pár játék után még érezzük a “csít”. A karakterek draftolását már a második játék során tegyük meg, mert a random ellenállók még nehezebbé teszik a korábban említett dögnehéz (sokszor szerencse függő) feladatokat. Itt is van egyfajta látszata annak, hogy bármikor megállhatsz, de “egészséges” játékszenvedéllyel megáldott gémer mindig kockáztat. 🙂 Örülök, hogy megjelent magyar nyelven.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cím

Go to Top