💎🎩 ♠️ Föld és Víz – magyar kiadás – NAGYKER

10 000 Ft

Játékidő: kb 30 perc, 2-4 játékos részére, 14 éves kortól.
Jellemzők: lapkalehelyzés, útvonal és hálózatépítés, térképépítés – középkori témában, Carcassone újragondolva!

Különlegessége: A játékban egyszerre építjük a saját és az ellenfelünk területét is és ellophatjuk tőle a zsíros pontokat, valamint a játékba annyi szabályt teszünk bele, amennyit akarunk, erről mi döntünk.
INFO: 6 db/karton
Nehézség: családi kategória
————————————————————-

Föld és Víz – egy kedves és okos lapkalerakosgatós játék!
Azonnali kedvenc lett, az utóbbi időben a társasjáték-berkekben vita folyik arról, hogy a Land vs Sea vagy Carcassonne, nos, én döntöttem 🙂 🙂
Megújult egy régi, és ismert lapkalerakós játék hangulata, gyors, friss, és ropogós ötletek jellemzik e kis csodát, ráadásul más-más élményt nyújt a 3 és 4 személyes játékmód is! SZUPER!

Az egyik játékos a szárazföld, a másik játékos a tenger lesz, és minden játékos egy kétoldalas lapka szabadon választott oldalát illeszti a térképhez.
Felváltva helyeznek helyeznek le lapkát, a trükk az a játékban, hogy a játékosok egyszerre építik akarva-akaratlan a másik játékos projektjét is. Pontot a befejezett, lezárt területekért kapunk.
Az újabb trükk az a játékban, hogy a befejezett tenger pontjait a tenger tulajdonosa kapja meg (a föld pontjai a föld megszemélyesítője), viszont a bejezett területen lévő összes bónusz azé, aki lezárj a területet!
Két alapakció van némely lapkán, mely segítségével újra mi jövünk, és lophatunk is a másik játékostól térképlapkát, ami nemcsak bosszantó, hanem hasznos taktikai elem.
A legjobban az tetszik, hogy újabb szabályokat is illeszthetsz a játékba, ha akarsz, és így eldöntheted a játék előtt, hogy nyugodt, könnyed borozgatás mellett játszol egy kellemes játékot, vagy az újabb szabályokkal és ravasz pontozási lehetőségekkel egy taktikus, komoly és kiélezett csatára vállalkozol.

A játékosok a Földet vagy a Vizet (illetve három játékos esetén még a Térképészmestert) személyesítik meg ebben a játékban. Minden játékos 2 darab, kétoldalú, hatszögletű lapkával játszik, amelyek szárazföldi és tengeri alakzatok kombinációját ábrázolják. A játékosok a saját körük során lapkákat helyeznek le, hogy közösen alkossanak meg egy középkori térképet.

A Föld játékos alapvetően úgy próbál meg lehelyezni lapkákat, hogy szárazföldi területeket építsen fel, a Víz játékos pedig úgy, hogy tengeri területeket hozzon létre. A lezárt területek lapkánként fognak pontot érni, így a szárazföldi területek a Föld játékosnak, a tengeri területek pedig a Víz játékosnak.

Egyes lapkákon bónuszpontok is találhatók, amelyeket az a játékos kap meg, aki lezárja az adott területet! Más lapkák azt teszik lehetővé, hogy a játékos kijátssza a nála lévő második lapkáját, vagy akár azt is, hogy ellopja egy másik játékos lapkáját.

A játék azonnal véget ér, amint az utolsó lapka is lehelyezésre kerül. A játékot az a játékos vagy csapat nyeri meg, aki a legtöbb pontot szerezte.

Ha már többször játszottatok a Föld és Víz alapjátékkal, akkor fedezzétek fel a pontszerzés új lehetőségeit is: a Hegyvonalat és Korallzátony, a Karaván és Hajó, valamint az Útvonalpontokat!

Tartalom:

• 1 db kiinduló térképlapka
• 1 db Vulkán/Örvény lapka
• 58 db kétoldalas térképlapka
• 2 db kétoldalas játékos segédlet a pontozásokhoz
• 1 db pontozótábla
• 7 db fakorong:
• 3 db korong a Föld játékosnak – 1 db  a pontozáshoz, 2 db pedig Útvonalpontnak a négyszemélyes játékhoz
• 3 db korong a Víz játékosnak – 1 db a pontozáshoz, 2 db pedig Útvonalpontnak a négyszemélyes játékhoz
• 1 db korong a Térképészmesternek a pontozáshoz a háromszemélyes játék esetén

Cikkszám: Föld és Víz - NAGYKER Kategória: Címkék: ,

Leírás

TARTALOM:

  • 2-4 játékos részére
  • 14 éves kortól
  • kb 30-40 perc játékidő
  • Magyar kiadás
  • MAGYAR SZABÁLY:
  • Jellemzők: lapkalehelyzés, útvonal és hálózatépítés, térképépítés – középkori témában

 

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„💎🎩 ♠️ Föld és Víz – magyar kiadás – NAGYKER” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cím

Go to Top