HEGEMONY

29 990 Ft

Beszerzés alatt!

A Nemzet egyensúlya felbillent, és háború dúl az osztályok között. A munkásosztály egy szétesett jóléti rendszerrel néz szembe, a tőkés osztály elveszíti a keményen megkeresett nyereségét, a középosztály fokozatosan eltűnik, és az állam mély deficittel küszködik. Mindezen káosz közepette az egyetlen személy, aki irányítást tudna nyújtani, az… te vagy. Az oldalára állsz-e a munkásosztálynak, és küzdesz a társadalmi reformokért? Vagy az üzletek és a szabad piac mellett fogsz kiállni? Segíteni fogsz-e az államnak megőrizni a stabilitást, vagy igazad érvényesítéséért akár az ország költségével is számolni fogsz?

A Hegemony egy aszimmetrikus politikai-gazdasági társasjáték, kártyákkal vezérelve, 2-4 játékos számára, amelyben egy kitalált államban, valamelyik társadalmi-gazdasági csoport szerepét vállalhatod: a Munkásosztály, a Középosztály, a Tőkésosztály és maga az Állam.

A Munkásosztály irányítja a munkavállalókat. A Tőkésosztály irányítja a vállalatokat. A Középosztály ötvözi a Munkásosztály és a Tőkésosztály elemét. Vannak munkavállalói, akik a Tőkésosztály vállalataiban dolgozhatnak, de kisebb saját vállalatokat is építhetnek. Az Állam pedig igyekszik mindenkit boldoggá tenni, szükség esetén juttatásokkal és támogatásokkal, de közben stabil bevételt is próbál fenntartani az adókon keresztül, hogy elkerülje az eladósodást.

Bár a játékosoknak saját különálló céljaik vannak, mindannyiukat szabályok korlátozzák, amelyek számos cselekedetüket befolyásolják, mint például az adóztatás, munkaerőpiac, külkereskedelem stb. A politikákon való szavazás és befolyásuk felhasználása azok megváltoztatásához is nagyon fontos. Gondos tervezéssel, stratégiai lépésekkel és politikai manőverezéssel mindent megteszel majd azért, hogy növeld osztályod hatalmát és végrehajtsd programodat. Te lehetsz az, aki vezeti az osztályát a győzelemhez?

A Hegemony nagymértékben épül valós tudományos alapelvekre, mint például a Szociáldemokrácia, Neoliberalizmus, Nacionalizmus és Globalizmus, és lehetővé teszi a játékosoknak, hogy a való világ alkalmazásait élvezetes játék közben fedezzék fel. Számos módon lehet elérni a hegemóniát – melyik utat választod majd?

Beszerzés alatt!

Leírás

TARTALOM:

  • 2-4 játékos részére 
  • 14 éves kortól
  • kb 90-180 perc játékidő
  • ANGOL nyelvű szabály a dobozban!
  • Nyelvfüggő játék
  • Jellemzők: gazdasági, politikai játék, kézből gazdálkodós, szavazós, akció/esemény kijátszás, szimuláció, változó játékoserő – politika és társadalom témában

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„HEGEMONY” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cím

Go to Top