KIRÁLYI áru Big Box 🇹🇯 – magyar kiadás

11 990 Ft 11 391 Ft

Királyi áru Big Box megérkezett – immáron teljes a történet, ugyanis az alapjáték sikere után a megjelent két kiegészítőt is tartalmazz az új, gyűjteményes kiadás!
Új épületek, új kártyák, új feladatok és egy csavaros történet felkelésről, menekülésről és titkokról…

Ez Big Box kiadás tartalmazza a Királyi áru alapjátékot, amely 2015-ben jelent meg, de megtalálod a dobozban a Felkelés Longsdale-ben (2016) és Menekülés Canyon Brookból (2017) kiegészítőt is! A kiegészítők több fejezeten keresztül egy összefüggő történetet mesélnek el, amelyet összefoglaló néven „Longsdale-i  összeesküvés”-nek neveztünk el.
——————————————————————————————————
A Big Boxban a következő tartalmat találod:
243 kártya, a következő elosztásban:
Alapjáték
94 Épület
4 Kezdőépület
4 Munkás
8 Segédmunkás
1 Kezdőjátékos kártya
5 „Öt áru” kártya
és 40 fa árujelző
kocka (árukocka)
A Longsdale-i összeesküvés
37 Esemény (1-37-ig számozva)
40 Épület (38-45-ig számozva)
5 Szereplő (46-50-ig számozva)
13 Segédmunkás (51-63-ig számozva)
16 Fejezet (64-79-ig számozva)
16 Szólójáték fejezetek (80-95-ig számozva)
——————————————————————————————————-

Európa, középkor, nehéz idők: a játékosok Munkásokat alakítanak a játékban, akik használati eszközöket, hordót, vasat, üveget és mindenféle más portékát készítenek. Mindezekből olyan termelési láncokat kell kialakítaniuk a játék során, hogy azok után a lehető legtöbb győzelmi pontot kapják.

A Királyi áru egy különleges és lassan kultikus kártyajáték, nagy kincs egy kis dobozban! Hangulatos grafikájával, szinte végtelen kombinációs lehetőségeivel (minden kártyát háromféleképpen használhatunk fel a játékban – nyersanyag, épület vagy mint megtermelt áru!) sok kellemes játékpercet okozhat a kihívást, gondolkodást, vagy a kombinálást kedvelő játékosoknak.

A játékot egészen alulról kezdjük, egyszerű kétkezi Munkásként mindössze egy Szénégetőkunyhóban tengetjük sivár életünket, 5 kártyalappal a kezünkben. Még nem sok áruval rendelkezünk pillanatnyilag (mindössze 7 láda szén a teljes vagyonunk), ám annál több ötlet van a tarsolyunkban, és kombináció a fejünkben, de bízunk magunkban!
Minden körben lehetőségünk nyílik arra, hogy megvalósítsuk az álmainkat (lapokat dobunk el a kezünkből és kapunk helyette újakat), majd korán reggel, míg a Nap fel nem kel, körülnézünk a helyi piacon, hogy milyen árukat vonhatunk be az üzletünkbe, vagyis használhatunk fel az épületeinkben. Az sem baj, ha nem áll rendelkezésünkre azonnal minden egyes nyersanyag, kis szerencsével a nap végére megérkeznek a hiányzó áruk is…:-)
Eldöntjük, hogy melyik épületünk fog termelni napközben (a nyersanyagokat mindenki egységesen a napi piacról vételezi), a hiányzó árukat pedig a nálunk lévő kártyákkal pótolhatjuk. Már most el kell döntenünk, hogy ma a pontosan fogjuk fizetni, vagy hiányosan a termelő épületeinknél. Ha pontosan kifizetjük a szükséges árukat, akkor az épületek két árut fognak termelni nekünk a kör végén (pl. a Cipészműhelyünk két pár cipőt gyárt le nekünk), melyeket felhasználhatjuk később fizetésre is, de akár áruként is bánhatunk velük, hogy még értékesebb árukat állítsunk elő a játék folyamán. Ha hiányosan fizetünk, (egyféle nyersanyagot mégsem tudtunk megszerezni a piacról, vagy eleve nem is volt nálunk) az nem túl nagy baj, de mindössze akkor ma csak egy pár cipőt sikerült előállítani a Cipészműhelyünkben…:-( Hiányos fizetés, kevesebb előállított áru, kevesebb bevétel, kevesebb későbbi lehetőség – kemény a világ a középkorban…
Ha úgy érezzük, hogy elérkezett az idő, akár új épületeket is húzhatunk fel, hogy egyre értékesebb árukat állíthassunk elő, lehet saját Mészárszékünk, Tímárműhelyünk, Pékségünk, Fűrészmalmunk, Vasöntödénk, de akár még saját Sörfőzdénk is…:-)
Ha úgy érezzük, szükségünk van egy kis segítségre, bérelhetünk akár két segédmunkást is, akik szorgosan dolgoznak helyettünk is – kezdetben annál az épületnél, ahova vezényeltük őket, vagy akár élvezhetjük a Kereskedőházak nyújtotta előnyöket is!
Viszont ha napközben valamelyik épületünk előállított legalább egy árut, jutalom gyanánt használhatjuk a termelési láncot is, mely segítségével még további árukat állíthatunk elő, mellyel komoly versenyelőnybe fogunk kerülni a többi játékossal szemben – feltéve persze, ha előrelátóak voltunk, rendelkezünk a szükséges késztermékekkel és jól kombináltunk! Vagyis a példánál maradva, ha a Cipészműhelyünk előállított legalább egy pár lábbelit, további bőr leszállításával (amit a Tímárműhelyünk állított elő korábban!), újabb pár nagyon értékes cipőket fogunk legyártani, akár többet is!
A játék akkor ér véget, ha bármelyik játékos felépítette a nyolcadik saját épületét is, majd még egyszer utoljára mindenki használhatja a termelési láncát minden egyes épületénél – feltéve, ha tudja. Majd szépen összeszámoljuk a győzelmi pontjainkat a felépített épületeink és a felbérelt segédmunkásaink után, és beszámítjuk a megmaradt áruinkat is.

Az alapjáték:

 

Leírás

TARTALOM:

  • 2-4 játékos részére
  • 10 éves kortól
  • kb 30 perc játékidő
  • MAGYAR nyelvű szabály a dobozban! – MAGYAR kiadás!
  • A MAGYAR NYELVŰ szabály letölthető!
  • Jellemzők: kártyajáték, kézből gazdálkodós, gyűjtögetős, push your luck, gazdasági-középkori témában

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„KIRÁLYI áru Big Box 🇹🇯 – magyar kiadás” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Go to Top