OROS

19 990 Ft

Formálj hegyeket és építs szent emlékműveket, miközben a bölcsesség és a tudás megszerzésére törekszel!

A Bölcs, a bölcsesség és tudás halhatatlan őrzője földmozgató erővel felruházott félisteneket küldött az emberek világába. Az Orosban minden játékos e félistenek egyikét képviseli. Tanulmányokkal, hódolattal és tapasztalattal kell tanítaniuk Követőiket a hegyek bölcsességére. Csak a hegyek magasságában ismerhetők meg a legnagyobb rejtélyek.

Az Oros egy lapkaütközős, vulkánkitöréses, hegyformáló, bölcsességgyűjtő, akciógazdálkodós stratégiai játék. Saját játékostábláikon a játékosok mozgatják Követőiket az akciómezők között, lehetővé téve számukra, hogy egy hatalmas lemeztektonikus feladványként befolyásoljanak egy közös környezetet. Az akcióterek lehetővé teszik a játékosok számára, hogy földsorokat váltsanak, földlapkákat mozgassanak és ütköztessenek, vulkánokat alakítsanak ki, vagy hódolatukat fejezzék ki, hogy bölcsességet szerezzenek, Követőiket utaztassák az állandóan változó tájon, valamint, hogy a hegyekre szent helyeket építsenek. A szent helyek építése és az itt gyakorolt hódolat bölcsességet eredményeznek, amely az egyes akciótereken elérhető képességek fejlesztésére használható fel. A bölcsességet arra is használhatjuk, hogy javítsuk az egyes megépített szent helyek értékét a végjátékban, és hogy egyéb olyan célokat érjünk el, amelyek a játék végén pontokat érnek.

Amikor szent helyeket építenek, a Bölcs félistenei egy toronytemplomon haladnak felfelé, amely a játék végét jelző időzítőként működik. Amint valaki eléri a csúcsot, a játékosok befejezik a kört, majd összesítik pontjaikat.

Az Oros lényege az az egyedülálló képesség, hogy a játékosok egy végtelenül összekapcsolt játékkörnyezetben eltolhatják, mozgathatják, felépíthetik, kitörésre késztethetik és áthelyezhetik a földet. Ez a mechanizmus minden akciót a kreatív problémamegoldás, az absztrakt gondolkodás és a folyamatosan fejlődő stratégia feladványává varázsol. A játék másik fő aspektusa a játékostábla, amely minimális munkáselhelyezési mechanikát használ a cselekvési lehetőségek szabályozására. A tábla egy akciógazdálkodást is szabályoz, amely minden játékosnál eltérően alakul, attól függően, hogy a megszerzett bölcsességüket milyen akciófejlesztésekbe fektetik be. Ezen alapvető szempontok miatt a játékosok több tucat stratégiát fedezhetnek fel, és így minden játék eltérő, mégis versengő módon zajlik.

 

 

 

Leírás

TARTALOM:

  • 1-4 játékos részére
  • 14+ éves kortól
  • kb 60-120 perc játékidő
  • Angol nyelvű szabály a dobozban!
  • Mérsékelten nyelvfüggő
  • Jellemzők: munkáslehelyezés, lapkalehelyezés, rács-mozgás – mitológia témában

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„OROS” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Go to Top