PAIRS – Leaf

3 990 Ft

Beszerzés alatt!

A Pairs egy „tedd-próbára-a-szerencséd” típusú partijáték. Játssz számos különböző játékot ugyanazokkal a kártyákkal.

A játék neve Pairs (Párok), és a játék során a játékosok a kártyapárokat igyekeznek elkerülni.

Az 55 lapos pakli egy 1-est, két 2-est, három 3-ast tartalmaz, és így tovább tíz 10-esig. A játék elején keverd meg a paklit, majd távolíts el öt kártyát a játékból. Ossz képpel felfelé egy-egy lapot minden játékosnak.

Akinek a legalacsonyabb lapja van, az lesz az első aktív játékos. Ő dönti el, hogy „üt” – vagyis kiosztanak neki még egy lapot – vagy elveszíti a kört. Ha üt, és olyan kártyát osztanak ki neki, amely nem egyezik a már előtte lévő lappal, akkor az óramutató járásával megegyező irányban következő játékos lesz az aktív játékos; azonban, ha a kártya egyezik, akkor a kör véget ér, ő megtartja az egyező kártyák egyikét büntetőpontként, majd mindenki más eldobja a lapjait, és egy új kör kezdődik: minden játékosnak osztanak egy lapot.

Ha az aktív játékos veszít, a kör véget ér, és az asztalon látható legalacsonyabb értékű kártyát veszi el büntetőpontként, majd egy új kör kezdődik. A büntetőkártyák félretéve maradnak, még akkor is, amikor a paklit megkeverik a játék folytatásához. Ha egy játékos több büntetőpontot szerez, mint az előre meghatározott küszöb, akkor a játék véget ér, és ez a játékos veszít. (Alternatív megoldásként a játékosok érméket is használhatnak a pontok nyomon követésére a játékok között, amikor a vesztes mindenkinek egy érmét fizet, vagy a pontszámát érmében fizeti ki a legalacsonyabb pontszámmal rendelkező játékosnak stb.)

A Cheapass Games által kiadott Pairs-nek számos változata létezik. Az alapjáték azonos, de a kártyák (és a rajzoló) eltérőek. Némelyik változat a pakli témájához kapcsolódó speciális játékszabályokat tartalmaz. Új/kísérleti/felhasználók által benyújtott szabályokat is találhatunk a Cheapass weboldalán, és a Pairs számos nem angol nyelvű változata is tartalmaz szabályokat az ezzel a paklival játszható további játékokhoz.

Az eredeti játék bemutatója, zöldség-gyümölcs témában, az alapjátéknak kb 20 féle különböző grafikai verziója van!

Beszerzés alatt!

Szia Peti, küldj már légyszi egy email-t, ha beérkezik a játék!

Leírás

TARTALOM:

  • 2-8 játékos részére
  • 8 éves kortól
  • kb 15 perc játékidő
  • Angol nyelvű szabály a dobozban!
  • Nyelvfüggetlen
  • Jellemzők: kártyajáték, score and reset mechanizmus, push your luck – természet, fák témában

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„PAIRS – Leaf” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cím

Go to Top