🥷 ♠️ ✅ Pax Pamir (second edition) + metal coins

39 990 Ft 37 991 Ft

(2 vásárlói értékelés)

PAX PAMIR – 2nd edition – Beérkezett!
Magyar nyelvű játékszabályt is tudok küldeni ajándékba! 🙂
+ kártyavédőt is rendelhetsz: 142 db kártya – 63,5 x 88 mm (narancs) – KLIKK!

A csomag tartalma: Pax Pamir 2. kiadás + Pax Pamir metal coins

Pax Pamir

A Pax Pamirban a játékosok XIX. századi afgán hadurak szerepét öltik magukra, akik egy új államot próbálnak létrehozni a Durráni Birodalom bukása után. A nyugati történelemkönyvek ezt az időszakot általában „A nagy játszma” néven szokták emlegetni, az európaiak szerepvállalása miatt, akik megpróbálták Közép-Ázsiát a saját rivalizálásuk színterének használni. Ebben a játékban szigorúan csak az afgánok szemszögéből látjuk az európai birodalmakat, akik megpróbálták manipulálni a betolakodó idegeneket a saját céljaik érdekében.

A játékmenetet tekintve a Pax Pamir egy elég egyértelmű tablóépítős játék. A játékosok a legtöbb körüket arra használják, hogy a központi piacról vásároljanak kártyákat, majd ezeket a kártyákat maguk elé játsszák ki egy sorban, amit udvarnak hívunk. A kártyák kijátszásával egységeket lehet feltenni a játék térképére, és hozzáférést biztosítanak további akciókhoz, amelyekkel más játékosokat lehet megzavarni, és befolyással lenni a játék menetére. Az utolsó részt fontos kihangsúlyozni. Annak ellenére, hogy mindenki saját sorban építi a kártyáit, a játék rengeteg lehetőséget kínál a játékosok számára egymás közvetlen vagy közvetett akadályozására.

A túlélés érdekében a játékosok szövetségeket fognak kötni. A játék során a játékosok fogják kiértékelni a különböző szövetségek dominanciáját, amikor egy különleges kártya, a „Dominancia ellenőrzés” kerül elő. Ha az egyik ilyen ellenőrzésnél az egyik szövetség egyértelmű fölényben van, akkor ahhoz a szövetséghez lojális játékosok Győzelmi pontokat kapnak, attól függően, hogy mekkora befolyásuk van abban a szövetségben. Ugyanakkor, ha Afganisztán szétszakított állapotban van egy ilyen ellenőrzés során, akkor a játékosok a saját követői bázisuk ereje alapján kapnak Győzelmi pontokat.

Minden egyes Dominancia ellenőrzés után meg kell vizsgálni a győzelmi feltételeket, és a játék ekkor részlegesen újraindul, lehetővé téve a játékosoknak, hogy újra megpróbálják elérni a céljaikat. A játék akkor ér véget, amikor valamelyik játékosnak sikerül legalább 4 Győzelmi pont előnyt szereznie a többiekkel szemben, vagy a negyedik Dominancia ellenőrzés után.

Egészen különleges hangulatú, egyedi játék, igazi ritkaság, mind a játékmenet tekintetében, mint a felhasznált anyagminőségben és a komponensek kialakításában.

+ Ehhez a játékhoz igénybe veheted a Vagabund VIP kedvezményünket:

💎 VIP VAGABUND akció: Ha szeretnél a rendelésedhez adni további társasjátékokat egyre növekvő kedvezménnyel, most megteheted!
Keresd a VIP VAGABUND logóval ellátott játékokat, és tedd a kosárba!

1 db VIP VAGABUND logós társasjáték esetén a kedvezmény -5%,
2 db VIP VAGABUND logós játék esetén -10% a kedvezmény MINDKÉT játékra,
3 db VIP VAGABUND logós társasjáték esetén pedig immáron -15% a kedvezmény MINDHÁROM játékra!

Leírás

TARTALOM:

 • 1-5 játékos részére
 • 13 éves kortól
 • kb 45-120 perc játékidő
 • MAGYAR nyelvű szabály letölthető:
 • Jellemzők: gazdasági-stratégiaia játék, kártyadraftolós, kézből gazdálkodós, terület-többség megszerzésére irányuló történelmi játék

 

🥷 ♠️ ✅ Pax Pamir (second edition) + metal coins termékről 2 értékelés

 1. Bukó Csaba

  Remek játék, területfoglalós kátya kijátszós. Solo mód kifejezetten jó. Nagyon jó minőségű, és egyedi megoldások sokasága köszön vissza. Vászon térkép, gipsz tömbök.

 2. hajfestek

  Nagyon jó játék, de kell hozzá a megfelelő társaság. Teljesen hiányzik belőle a catch-up mechanika, nagyon kell figyelni a többiek játékára, de egy jól időzített „árulással” szépen lehet pontozni. Előtte soha nem gondoltam volna, hogy ennyit meg fogok tudni az afgán történelemről, de a hangulatkeltő szövegek nagyon érdekesek.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cím

Go to Top