Qwinto

4 990 Ft

Qwinto – a család új kedvence, csak 1 perc a játékszabály és kb 10 perc egy kör, minden körben játszunk, nincs holtidő, és még a gyerekek is szívesen játszanak vele.
Kockával dobunk, kombinálunk egy kicsit és számokat jelölünk be, folyamatosan döntéseket kell hoznunk.
Kedves, gyors, vicces, és hasznos családi játék, mi szeretjük.

A Qwintóban a játékosok egyszerre játszanak, és mindenki igyekszik a lehető leggyorsabban és minél magasabb értékű számokkal kitölteni a pontozólapja sorait, hogy a legtöbb pontot szerezze.

Kezdéshez minden játékos kap egy pontozólapot, amely három színes alakzatsort tartalmaz (többnyire köröket néhány ötszöggel); a sorok nem fedik egymást teljesen, de eléggé átfedik egymást ahhoz, hogy öt függőleges oszlopot hozzanak létre három alakzatból, és mindegyik függőleges sorban egy ötszög található.

A körében a játékos 1-3 kockával dob, amelyek színe megegyezik a sorok színével: narancssárga, sárga, lila. Minden játékos tetszőleges számot írhat egy üres alakzatba egy olyan sorban, amely megegyezik az egyik kocka színével. Két szabályt kell követni a számok beírásakor:

1) A színes sorokban (azaz vízszintesen balról jobbra) a számoknak növekvő sorrendben kell lenniük balról jobbra haladva a kisebb számoktól a nagyobbak felé, és egyetlen szám sem jelenhet meg többször ugyanabban a sorban. A beírt számok között egy sorban bármilyen méretű helyet ki lehet hagyni, amelyet később be lehet majd tölteni, a megfelelő számokkal.

2) Egy oszlopon belül (azaz függőlegesen felülről lefelé) egy szám sem jelenhet meg több mint egyszer. Ez vonatkozik a két mezőből és három mezőből álló oszlopokra is. Az oszlopokban a számok sorrendje nem számít.

A játékosnak nem kell sorba beírnia a számot, de ha az aktív játékos, aki a kockát dobta, ezt nem teszi meg, akkor a pontozási lapján be kell jelölnie egy sikertelen kísérlet mezőt.

A játék addig folytatódik, amíg valaki nem tölt ki két sort a pontozólapján, vagy amíg valaki négy sikertelen kísérletet össze nem gyűjt. A játékosok ezután összeszámolják a pontjaikat: Minden egyes kitöltött oszlop után a játékos az oszlop ötszögében lévő számmal egyenlő pontot szerez. A játékos minden egyes kitöltött sor után az adott sor jobb szélső számával megegyező pontot szerez. Minden egyes hiányos sorért a játékos az adott sorban számonként egy pontot kap. Minden sikertelen kísérletért a játékos öt pontot veszít. Az nyer, aki a legtöbb pontot gyűjtötte!

Leírás

TARTALOM:

  • 2-6 játékos részére
  • 8 éves kortól
  • kb 15 perc játékidő
  • Német nyelvű szabály a dobozban!
  • Nyelvfüggetlen
  • Jellemzők: kockahasználat, roll and write, matematika, kombináció

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Qwinto” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük