🥷 SANTA FE – Szöllősi Peti kártyajátéka

1 000 Ft

Beszerzés alatt!

(1 vásárlói értékelés)

A SANTA FE a magyar nyelven megjelent Mexikói Párbaj kártyajáték holland kiadása, az új kiadásban 3 extra promókártya található, amely az eredeti kiadásban nem volt még benne, a TEN WOLVES,  a BLACK SCORPION és a THE LAST SONG SHERIFF.

A SANTA FE (Mexikói párbaj) egy olyan életveszélyes patthelyzet, melynek során több párbajhős egyszerre fog fegyvert egymásra, de ha valaki elsüti a fegyverét, akkor nagy valószínűséggel csak egyetlen fegyveres kerül ki győztesen…

Jefe Escorpión Alfredo, a megátalkodott bandita, a Fekete Skorpió banda főnöke rettegésben tartja a környéket. Kiszámíthatatlan és mogorva természete miatt vele csak az igazán bátrak mernek ujjat húzni.
A játékosoknak (vadnyugati hősöknek) az lesz a céljuk, hogy szembeszálljanak a Fekete Skorpió bandával és minél több banditát juttassanak rács mögé a játék 7 fordulója alatt, és eközben minél több pontot gyűjtsenek össze a vadnyugaton.

A SANTA FE egy egyszerű és gyors (mint a golyó) kártyajáték, melyben a legfontosabb szabály az, hogy a kisebb lapok értékesebbek, mint a magasabb lapok – de csak addig a pillanatig, amíg pisztolypárbajra nem kerül sor!

A játék menete: 11 kártyalapot kapunk a játék elején, egy szabadon választott lapot (magányos lovas) képpel lefordítva átadunk az utánunk közvetkező játékosnak. Majd utána megpróbálunk minél több ütést hazavinni a játék során, igyekeznünk kell vagy a legkisebb lapot beletenni az ütésbe (minden kártyából annyi db van játékban, amennyi rá van írva) vagy egy Mexikói párbajt kiprovokálva vagy elindítva a legértékesebb lapokat (Mexikói banditák) begyűjteni.
A Mexikói párbaj során mindig az nyer, aki a legtöbb egyforma értékű lapot tudja letenni maga elé, vagyis a leggyengébb – bár nagyobb számú, magas lapok a párbaj során alaposan felértékelődnek.
A játék során a kezünkben tartott lapjainkat megfelelően menedzselve, a veszélyes banditákat begyűjtve és egy kis szerencse segítségével legyőzhetjük a többi vadnyugati párbajhőst.
A játék bőségesen megjutalmazza azt, aki felvállalja a seriff szerepét, de még az nyerhet, aki sunyin hátba durrantja a másikat az utolsó körben…
A játék végső győztese az lesz, aki a legtöbb pontot gyűjtötte a 7 forduló után.

A legtöbb játékkal ellentétben itt az alacsonyabb számozású lapok fognak többet érni, mivel kevesebb van belőlük.
A játékosok pisztolypárbajra is hívhatják egymást – így akár a seriffet is –, azonban a párbaj után mindig csak egy játékos marad talpon, aki ezzel egyszerre több ütést fog elvinni. A játék végső győztese az lesz, aki a legmegfelelőbb pillanatban indít pisztolypárbajt, és ezáltal a legtöbb ütést, különleges kártyalapot (bandita, seriff, seriffhelyettes) és pontot szerzi meg.

 

 

Beszerzés alatt!

Leírás

TARTALOM:

  • 3-5 játékos részére
  • 10 éves kortól
  • Játékidő: 30 perc
  • Holland nyelvű társasjáték
  • Magyar nyelvű szabály letölthető:
  • 60 db normál méretű kártya, játékszabály

🥷 SANTA FE – Szöllősi Peti kártyajátéka termékről 1 értékelés

  1. siliadam480

    Első játékok közt volt amikor még ráadásul nagyba Bangeztünk is. De ezzel a mechanizmussal sokkal jobb élményt ad. Csak kevésszer kerül elő mostanában a sok játék miatt.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cím

Go to Top