♠️ Scout

8 490 Ft

Beszerzés alatt!

(2 vásárlói értékelés)

Spiel das Jahres jelölt kártyajáték – beérkezett újra!

Kellemes, taktikus, kombinatív, gyors kis kártyajáték a shopban, igazi csemegének ígérkezik, úgy tűnik, nem véletlenül lett Spiel des Jahres ajánlott játék!🙂
Minden körben 3 dolgot kell eldöntened, építed a kezedben lévő kombinációkat, kijátszol egy erősebb kombinációt, mint a már játékban lévő, vagy mindkettő akciót választod, de ezt csak egyszer a játékban! Egy vérbeli szórakoztató kártyajáték, amely mindössze 30 percig tart és az egész család játszhatja! 🙂

SCOUT egy ladder climbing mechanizmusra épülő játék, ami azt jelenti, hogy a soron következő játékosnak kötelező az előző játékosénál erősebb lapkombinációt kijátszania. A kártyáknak két lehetséges értéke van, a játékosok nem rendezhetik át a lapjaikat, de passzolhatnak, hogy az aktuális lapkészletből lapot vegyenek a kezükbe.
A kártyák kettős indexelésűek, a kártya alján és tetején más-más érték található, és a 45 kártya az 1-től 10-ig terjedő számok összes lehetséges kombinációját tartalmazza. Az előkészületek során annak, aki a kártyákat keveri, véletlenszerűen kell kiválasztania a kártyák sorrendjét a pakliban csakúgy, mint a tájolásukat. Miután minden játékosnak kiosztották a lapjait, felveszik azokat anélkül, hogy a kártyákat átrendeznék; ha akarják, a teljes kártyaleosztásukat elforgathatják, hogy a kártyák másik végén lévő értékeket használhassák, de, ismételten, a kezükben lévő kártyák sorrendjét nem rendezhetik át.
A körében a játékos a következő két akció egyikét hajthatja végre:
• Kijátszás: A játékos választ egy vagy több szomszédos kártyát a kezéből, amelyek mindegyike azonos értékű, vagy amelyek értékei egymás utáni (akár növekvő, akár csökkenő) sorrendben vannak, majd a választott lapo(ka)t kijátssza. Ezt csak akkor teheti meg, ha az asztal üres (mint az első körben), vagy az általa kijátszott szett magasabb rangú, mint a jelenleg az asztalon lévő készlet; egy készlet magasabb, ha több kártyából áll, vagy azonos értékű lapjai vannak egymás után következő kártyák helyett, vagy ha azonos mennyiségű és típusú, de magasabb értékű lapok alkotják. Ez utóbbi esetben, amikor egy játékos elüt egy kombinációt, elviszi az előző készlet kártyáit, és képpel lefelé maga elé teszi.

• Felderítés: A játékos elvesz egy kártyát az asztalon lévő készlet bármelyik végéről, és a kezébe helyezi bárhová, bármelyik tájolásban. Aki ezt az előző szettet játszotta, 1 GYP jelzőt kap jutalmul, mert olyan szettet játszott, amelyet nem vittek el.
Körönként egyszer egy játékos mindkét akcióval élhet, azaz felderíthet, majd azonnal kijátszhat egy szettet.
Amikor egy játékos kijátszotta a kezéből az összes kártyát, vagy egy kivételével mindenki a felderítés akciót választotta kijátszás helyett, a kör véget ér. A játékosok minden lefelé fordított kártyáért 1 GYP-t kapnak, majd minden kezükben lévő kártyáért levonnak egy pontot (kivéve azt a játékost, aki eredetileg a legerősebb kombinációt játszotta ki, és az visszaért hozzá). A játék annyi körből áll, ahány játékos van, és az nyer, akinek a végén a legtöbb pontja van.

 

Beszerzés alatt!

Szia Peti, küldj már légyszi egy email-t, ha beérkezik a játék!

Leírás

TARTALOM:

 • 2-5 játékos részére
 • 9 éves kortól
 • kb 15 perc játékidő
 • ANGOL nyelvű szabály a dobozban!
 • A magyar nyelvű szabály letölthető!
 • Jellemzők: kártyajáték, climbing gém

 

♠️ Scout termékről 2 értékelés

 1. Lakner Balázs

  Az egyik legjobb kártyajáték. Könnyed szabályokkal rendelkezik, egy kör után már előjönnek a játék különlegességei. Gyorsan lemegy egy party és nagyon rehet függeni, így egy játék után ritkán hagyjuk abba. Utazáshoz nagyon ajánlom, doboza egy zsebben is elfér. Hátránya, hogy viszonylag magas az ára, de szerintem megéri rá beruházni.

 2. Szakonyi István

  Zseniális! Szeretjük!
  Elfogult voltam, mert lényegében az ütős-vivős kártyajátékokon nőttem fel. Nem volt alaptalan, és szerencsére a klubban is hamar népszerű lett.
  Az ára miatt mindenképp kártyavédő javasolt!

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük