Foxy

7 490 Ft

(1 vásárlói értékelés)

Elég ravasz vagy ehhez a játékhoz? Bizonyítsd be és legyél a legszemfülesebb a társaságban!

Fedezd fel a Foxy-t! Vagy olyan ravasz, mint egy róka? Remek a memóriád? Fogadd el a kihívást… de aztán ne reklamálj a pontokért!
A Foxy egy olyan kompetitív party-játék, ahol az emlékező-és megfigyelőképességedre kell hagyatkoznod. Meg kell figyelned a felfedett kártyákon az ez idáig megjelenő összes állatot, s emlékezned kell rá, hány azonos típusú volt. Maximalizáld pontszámod! Te milyen játékos vagy: a biztosra törekvő, vagy a kockázatot kereső?

A játék előkészítéssel variálható, így gyerekeknek és felnőtteknek is ajánlott. Szereted a kihívást? A Foxy alkalmazkodik igényeidhez, legyen szó nehezebb módról vagy szólózásról! Egyszerűbbet szeretnél? Megoldva! Akkor se passzold a társast, ha többen vagytok: az oldalról ingyen letölthető a többi játékos számára szükséges kellék! Bírod a szerencsejátékot?Ragadd meg a lehetőséget és tippelj: ha helyesen becsülöd meg az állatok számát, pontjaid dupláját kapod meg.Ellenben, ha kihagy a memóriád vagy téves számot mondasz… Laponként 1-3 állattal kell számolnod. Kerekedj felül ellenfeleiden éles figyelmeddel és jó memóriáddal!

Minimális előkészületet igénylő memória és kockázatkezelési kártyajáték. Keverd meg a 48 lapos paklit, de ki ne hagyd a Róka lapját! Emelj ki 19 lapot képpel lefelé, kutasd ki és tedd hozzá a Róka lapot, majd keverd át újra! Helyezd a 20 lapos paklit képpel lefelé az asztal közepére és… már mehet is a menet! Tábla és filc kézbe, elmét élesít!

A doboz mérete miatt egyszerűen szállítható a társas, komponensei pedig korlátlanul újra játszhatóvá teszik azt. Ajánlott korosztály: 7+. Ajánlott létszám: 1-5. Ajánlott időtartam: 15 perc. Tartalmaz magyar szabályzatot.

 

Leírás

TARTALOM:

 • 1-5 játékos részére
 • 8 éves kortól
 • kb 15 perc játékidő
 • Magyar és angol nyelvű szabály a dobozban
 • Nyelvfüggetlen játék
 • Jellemzők: licitálós és blöffölős játék, kártyajáték, memória – állatok és erdő témában

Foxy termékről 1 értékelés

 1. BlaiSeCT

  Társasjáték, amiben egy gyerek és egy felnőtt egyenlő esélyekkel indul?

  Azzal folytatnám a fenti mondatot, hogy legtöbbször nyer is a gyerek, durva pontszámokkal. Már korábban is hallottam erről a játékról, de nem kerítettem nagy feneket neki, „már megint egy memóriajáték” legyintéssel mentem tovább a Társasjátékok Ünnepén. A 10 éves Társasjáték csoporttalálkozón már nem tudtam kikerülni, az 5 éves lányommal voltam, ő pedig kérte, próbáljuk ki. Aztán már a próbajáték alatt legyőzött…

  Ez a játék összeköt minden korosztályt, kb. 10 perc alatt lepörög, szabályt elég játék közben magyarázni, a 3-5. kártyánál már mindenki tudja, mit kell csinálni. Borszatóan addiktív, egy teljes osztály(!) – de akár 100+ ember is – tud vele játszani egyszerre. A dobozon 8+ ajánlás van, ami abból adódik, hogy a számjegyek ismerete és legfejebb 3 darab egyjegyűszám összeadásának tudása kell hozzá. Ha ez megvan egy fiatalabbnál is, akkor mehet a róka móka.

  A játék során 20 kártyát csapunk fel, amin 9 különböző állatból 1-3 látszik és a saját papírunkra le kell írni, hogy hányadik olyan állatot, illetve állatokat látjuk.
  1. Kártya: Medve (1)
  2. Kártya: Nyúl (1)
  3. Kártya: Medve és Nyúl (4 – Mivel már volt korábban 1 medve és 1 nyúl és itt is van 1 medve és 1 nyúl.)
  És így tovább 20. kártyáig.

  Pontozásnál azokat mezőket törölnünk kell, ahova többet írtunk be, mint kellett volna, kevesebbre „emlékezhetünk”. A végső pontszámot ezek összege adja.

  A dobozban 48 kártya van, ami garantálja, hogy kétszer ugyanaz a keverés nem fog előfordulni. A játék hivatalos weboldaláról letölthető a számfelíró tábla, így a dobozban lévő 5 mellé akármennyit nyomtathatunk, de akár extrákat is laminálhatunk.

  Mivel nálunk az 5 éves még „tanulja” az összeadást, abban segítünk neki. Miután leírtuk a saját számainkat, ő elmondja, hogy pl. mennyi zebrára és mennyi zsiráfra emlékszik, mi megmutatjuk az ujjainkkal, ő pedig összeszámolja és leírja.

  Hihetetlen memóriájuk van a gyerekeknek, meg fogtok lepődni.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Go to Top