Amsterdam Essential Edition

27 990 Ft

Beszerzés alatt!

Az Amsterdam Stephan Feld klasszikusának, a Macao társasjáték újragondolása, új környezettel, javított kártyaegyensúllyal és új játékmeneti elemekkel. A játék arra ösztönzi a játékosokat, hogy építsenek képességekből kombinációkat, valamint helyesen számolják ki a késleltetett akciót előnyeit.

A játékban a játékosok kereskedőket alakítanak Amsterdamban,  a XX. század fordulóján. A játék kezdetén két kerületi kártyát helyeznek el a kijelölt tábla tizenkét helyére. Egy kör kezdetén a következő két kerületi kártyát, valamint két épület- és két szakma kártyát (mind a két típusból 54 lapos pakliból) húznak fel, hogy hat kártyából álló ajánlatot alkossanak. Mindegyik kártyának van egy költsége színes akciókockákban, és új akciót, különleges képességet vagy pontszerzési módot biztosít. Sorrendben minden játékos választ egy kártyát az ajánlatból. Végül egy piaci kártya is felfedésre kerül, amely lehetővé teszi a játékosoknak, hogy pénzt váltsanak be győzelmi pontokra a körükben.

Ezután a hat színes kockát kockáztatják. Minden játékos eldönti, melyik hat kocka közül választaná (a játékosok választhatják ugyanazt a kockát), majd annyi akciókockát vesznek abban a színben, ahány pont van a kockán. A játékosok az új akciókockáikat a forgatható szélrózsájukon annyi hellyel helyezik el a jövőben, amennyi a kockán lévő pontok száma. Végül a kerék megpörgetése következik, így a játékosok hozzáférnek az összes kockához, amely a szélrózsa 1. helyén volt.

Az akciókockákat arra használják, hogy megvásárolják a játékosok által választott kártyákat, megszerezzék az Amsterdam városa körüli kilencféle árut, és szállítsák az árukat vagy munkásokat a csatornákon keresztül a raktárakba. A játékosok pontokat szereznek az áruik szállításáért, valamint a megvásárolt kártyákon található bónuszokért, és az a játékos, aki a tizenkettedik kör végén a legtöbb ponttal rendelkezik, megnyeri a játékot.

Beszerzés alatt!

Szia Peti, küldj már légyszi egy email-t, ha beérkezik a játék!

Leírás

TARTALOM:

  • 1-4 játékos részére
  • 12+ éves kortól
  • kb 60-120 perc játékidő
  • Angol nyelvű szabály a dobozban
  • Nyelvfüggetlen játék
  • Jellemzők: kézből gazdálkodós, kockahasználat, hálózatépítés, nyílt draftolás, akciópont használat – Stephan Feld város sorozata

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Amsterdam Essential Edition” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cím

Go to Top