Kereszt és Félhold 🇭🇺

18 490 Ft

A Kereszt és Félhold 2 illetve 4 fő részére készült stratégiai, harci játék, leginkább a sakk egy haladó változata.

A keresztény és muzulmán seregek küzdelme évszázadokig meghatározó fejezeteit jelentették a középkor véres történetének. Ennek állít emléket Pierrot különleges társasjátéka, amelyben a két fél a török, illetve a magyar csapatokat irányítja a játéktábla moduláris kialakításának köszönhetően különböző szcenáriókban, amiből a játékszabályban négy szerepel: az 1593-as székesfehérvári, az 1660-as szászfenesi, az 1664-es szentgotthárdi, és az 1687-es nagyharsányi csata.

Különböző képességekkel rendelkező csapatokat irányítunk, de ezeket fejleszteni tudjuk, és a terepelemek is fontos szerepet játszanak a csaták során.

A két (vagy négy) parancsnok kártyák és erőkockák lehelyezésével titkosan ad utasításokat a korabeli seregtípusoknak, majd a paraván felemelése után felváltva hajtják végre a különféle akciókat. A csapatok összetétele mindkét oldalon ugyanaz: standard gyalogság, lándzsások (pikások), muskétások, könnyű és nehéz (vértes) lovasság, illetve tüzérség, de rajtunk múlik melyik egységeket kezdjük fejleszteni. Összesen 36 darab parancskártyával a legváltozatosabb parancsokat adhatjuk ki saját egységekeinknek.

Az izgalmas összecsapás sokféle játékelemet ötvözve alkot egy olyan egyedi játékot, amelyhez hasonló nem készült korábban, és ahol a szerencsének egyáltalán nincs szerepe.

Leírás

TARTALOM:

  • 2-4 játékos részére
  • 12 éves kortól
  • kb 120 perc játékidő
  • MAGYAR nyelvű szabály a dobozban!
  • Magyar kiadás
  • Jellemzők: wargame, stratégiai játék, moduláris tábla, akció-sor, kampány mód – magyar történelmi témában

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kereszt és Félhold 🇭🇺” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük