LIMES 🇩🇪

6 990 Ft

Egyszerű, de nagyszerű lapkalerakó játék a Római Birodalom 4 x 4 határain belül!

Kétezer évvel ezelőtt a Római Birodalom határainál az élet folytatódik, ahogyan azt várhatnánk — de a határ túloldalán barbárok leselkednek, így a játékosoknak nemcsak gabonát kell termeszteniük a mezőkön, halat kell fogniuk és fát kell vágniuk, hanem egy okos őrtorony-hálózatban is őrizőket kell fenntartaniuk, hogy tűz és barbár támadások esetén figyeljék a környéket.

A Limes a tervező városi társasjáték, a Cities alapján készült, és bár a játékrendszer nagyjából ugyanaz, a pontozás teljesen más. Emellett a Limes lapkáinak más elrendezése van, mint a Cities lapkáinak. Ezen változtatások együttesen biztosítják, hogy a Limes teljesen új játékká vált. (A Limes tartalmaz két pakli lapkát, egyet-egyet mindegyik játékosnak, de ha összekombinálod a játék másolatait, akkor bármennyi ember játszhat egyszerre.)

Minden játékosnak saját lapkái van. Egy játékos összekeveri a lapkáit, majd egyet véletlenszerűen letesz az asztalra; a többi játékos ugyanezt a lapkát veszi és a saját területén helyezi el az asztalon. Minden játékos opcionálisan helyezhet el egy saját bábut ezen a kártyán; miután egy bábu került a kártyára, azt nem lehet visszatenni a készletbe. A második (és minden további) lapkát vagy az előzőleg letett lapkához szomszédosan, vagy annak sarkához érve kell lerakni. Minden lapka lerakása után a játékosnak választania kell, hogy új bábut helyez-e el ezen a kártyán, vagy mozgat egy már elhelyezett bábut; egy bábu egyik területről a szomszédos területre mozoghat, például az erdőből a tóhoz vagy a gabonaföldekről az erdőbe.

A játék akkor ér véget, amikor bármelyik játékos négyzet alakú elrendezésben (4×4 rács) elhelyez 16 lapkát. Ezután minden játékos pontokat kap a következőképpen:

A gazdák minden összekötött gabonaföldért egy pontot kapnak. A halászok minden olyan házért egy pontot kapnak, amely közvetlenül szomszédos a tóval. Az őrtornyok őrei minden erdőrészért kapnak egy pontot, amit egyenes vonalban látnak a toronyból (észak, kelet, dél, nyugat); más őrtornyok akadályozzák a látóterüket, így azok mögötti erdőt nem látják. A favágók minden olyan területért kapnak egy pontot, ahova fát tudnak szállítani, például minden különböző szomszédos területért. A legtöbb pontot szerző játékos nyer, a döntetleneket az a játékos szakítja meg, aki egyetlen bábuval a legmagasabb pontszámot érte el.

Leírás

TARTALOM:

  • 1-2 játékos részére
  • 8 éves kortól
  • kb 20 perc játékidő
  • Nyelvfüggetlen, német kiadás!
  • NÉMET nyelvű szabály a dobozban!
  • Jellemzők: lapkalerakós játék – városépítés témában

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„LIMES 🇩🇪” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cím

Go to Top