Nucleum – Essen 2023 🎯

24 990 Ft

🎩 ÚJRA megérkezett Simone Luciani (Marco Polo, Tzolkin, Grand Austria Hotel, Barrage és Turczi Dávid (Anachronomy, Voidfall) új társasjátéka, a NUCLEUM!
MSRP: 70 euro

Légy az ipari forradalom vezetője egy alternatív idővonalban!
Amikor Elsa von Frühlingfeld bemutatta találmányát II. Frigyesnek,  Szászország királynak, az emberek azt hitték, hogy ez csalás. A nemrégiben izolált Uránium elemet használta fel, hogy felmelegítsen egy üveg vizet, majd a keletkező gőzt használta egy gép hajtásához, amely a Urániumot egy olyan folyamat révén tartotta aktív állapotban, amit „atomizációnak” nevezett. Az eszköze, a Nucleum, új energiakor és jólét korszakát hozta el a következő évtizedekben. Szászország egy kisrégiós hatalomból vált az európai tudomány és mérnöki tevékenység központjává. Most, egy generációval később, a gyárak még mindig több energiát követelnek, nagyobb és több Nucleum építését, több Uránium importálását a szomszédos Bohémiából, és vasutak és vezetékek kiépítését az országban, hogy a neutronok megszelídített energiáját elvigyék Szászország nagy városaiba. Találmányok, mérnökök és iparosok özönlenek a szász udvarhoz, versenyezve az ipari forradalom új vezetőjévé válásért.

A Nucleum egy heavy-euro társasjáték, amelyben a játékosok iparosok szerepében próbálnak sikeresek lenni a 19. századi Szászország gazdasági és technológiai fellendülése során, amit a Nucleum (egy nukleáris reaktor) feltalálása és elterjedése hajt. A játékosok pontokat szereznek hálózatuk fejlesztésével, városi épületek építésével és meghajtásával, szerződések biztosításával és mérföldkövek elérésével (véletlenszerű végjáték célok). Minden játékos egyedi aszimmetrikus technológiákat kap, amelyek speciális képességeket biztosítanak nekik. A játék folyamatos, a játékosok egymás után lépnek, nincsenek körök vagy fázisok.

Leírás

TARTALOM:

  • 1-4 játékos részére
  • 14 éves kortól
  • kb 60-150 perc játékidő
  • Angol nyelvű szabály a dobozban
  • Nyelvfüggetlen játék
  • Jellemzők: kézből gazdálkodós, gazdasági, szerződések teljesítése, játék végi bónuszok, bevétel menedzselése, hálózatépítés, változó játékoserő – sci-fi témában – ókori városépítős témában – Simone Luciani és Turczi Dávid új társasjátéka!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Nucleum – Essen 2023 🎯” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Go to Top