Tiger & Dragons

15 990 Ft

Beszerzés alatt!

A Tigris és Sárkány játékban a játékosok a kezükből mahjonghoz hasonló köveket játszanak, hogy részt vegyenek a támadások és védekezések egymás váltakozó hullámaiban. Az első játékos, akinél egy kő sem marad, az pontokat szerez az alapján, hogy mi az éppen használatban lévő tíz pontozó kártya ebben a körben.

A játék 38 mahjong-követ tartalmaz: 36 számozott, egy 1-es, két 2-es stb. egészen nyolc 8-ig, valamint egy tigris és egy sárkány. Keverjük össze a köveket lefelé fordítva, majd minden játékos húz köveket a játékosok számától függően, a kör kezdő játékosa pedig felvesz még egy plusz követ. Például négy játékos esetén a kezdő játékos tíz követ húz, míg a többi játékos kilencet. Legalább egy kö nem vesz részt majd a játékban.

A kezdő játékos támad, amikor egy követ játszik a kezéből. A következő játékos vagy átengedi a támadást, vagy védekezik azzal a kővel. Figyeld, hogy a sárkány védekezik minden páratlan számú kő ellen, míg a tigris minden páros számú kő ellen. Védekezés után helyezzünk le egy saját követ támadásra. Ha egy játékos átengedi, a következő játékos vagy átengedi, vagy védekezik. Ha minden más játékos átengedi a támadásodat, helyezz le egy követ a kezedből lefelé fordítva, majd válassz egy új követ újra támadáshoz. Ha a sárkánnyal vagy a tigrissel támadsz, egy játékos védekezhet bármely páratlan vagy páros számú kővel.

Az első játékos, aki kijátssza az összes követ a kezéből, megnyeri a kört, és pontokat szerez azzal az utolsó kővel, amit játszott, valamint a körhöz tartozó konkrét pontozó kártyával. 1 bónuszpontot szerez minden olyan támadásért, ami őt nem védték meg. Egy kör végén, ha egy játékos 10 vagy több pontot szerez, ő nyer.

A Tigris és Sárkány a népszerű japán hagyományos GOITA játékon alapul, és csapatjáték szabályokkal is játszható, hasonlóan a korábbi csapatjátékhoz. A csapattársak szemben ülnek egymással, és az a csapat nyer, amelyik először összesen 15 vagy több pontot szerez.

 

Beszerzés alatt!

Szia Peti, küldj már légyszi egy email-t, ha beérkezik a játék!

Leírás

TARTALOM:

  • 2-5 játékos részére
  • 8 éves kortól
  • kb 20 perc játékidő
  • Nyelvfüggetlen, angol kiadás!
  • ANGOL nyelvű szabály a dobozban!
  • Jellemzők: kézből gazdálkodós – tradicionális japán játék

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Tiger & Dragons” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cím

Go to Top