♠️ Qwixx

4 990 Ft

(3 vásárlói értékelés)

A Qwixx kockajáték igazából egy nagy meglepetés, 2013-ban Németországban jelölték a legrangosabb Év Játéka díjra (2013 Spiel des Jahres – Game of the Year Nominee), a végső döntésnél azonban egyedül csak a Hanabi tudta legyőzni. Azóta ez a kis játék eddig begyűjtött még legalább 7 komoly jelölést, melyből többet könnyedén meg is nyert, pl. a Qwixx lett az év játéka Hollandiában 2014-ben (2014 – Nederlandse Spellenprijs Best Family Game Winner), majd szintén ez évben győzedelmeskedett a legkomolyabb „Elgondolkodtató Játékok” szavazáson is (2014 Mensa Select Winner)!
Nos, joggal merül fel a kérdés, mitől olyan őrült jó és sikeres ez a kis, egyszerű kockajáték, hogy több országban is az Év Játéka jelölésekkel és díjjal halmozzák el?
A Qwixx valójában egy gyors, pörgős, izgalmas és szórakoztató kockajáték az egész család számára.
A játékszabály nagyon egyszerű, elsajátítása mindössze egy perc, játszhatjuk ketten, de akár öten is. Minden játékos annyi számot próbál meg beikszelni a saját pontozólapján lévő 4 színes sorban balról jobbra haladva, amennyit csak tud. A játékosok annál több pontot kapnak, minél több ikszük van egy sorban, és az lesz a győztes, aki a játék végére a legtöbb pontot éri el.
Eddig ez tényleg egyszerűnek tűnik, ám minden döntés sorsfordító lehet, és mivel a játékosok fordulói között nincs holtidő, így valójában minden egyes körben játszunk, minden egyes dobásból gyarapodhatunk, ha jól választunk. A gyereket a Qwixx segítségével így játszva tanulnak meg valószínűséget számítani és döntéseket hozni.
A tapasztalat az, hogy tényleg elég csak egyetlen kör ezzel az izgalmas játékkal, bárkit elkaphat a Qwixx-láz, és csak egy gondolat jár a fejében: Játsszunk még egyet!

Tartalom: 6 dobókocka, 1 jegyzettömb, 1 játékszabály

Leírás

TARTALOM:

 • 2-5 játékos részére
 • 8 éves kortól
 • kb 15 perc játékidő
 • Német nyelvű szabály a dobozban!
 • Magyar szabály letölthető – korábban kiadtuk a játékot 🙂
 • Nyelvfüggetlen
 • Jellemzők: kockahasználat, roll and write, matematika, kombináció

 

♠️ Qwixx termékről 3 értékelés

 1. Simon Dávid

  Nagyszerű pörgős játék. Remek filler a nehezebb játékokkal előtti bemelegítéshez.

 2. Földes Tamás

  Szerintem az egyik legjobb kockajáték. Dobásaid nemcsak rád vannak hatással, hanem akár választhatóan a többiekre is. Gyorsan tanulható játék, mely színes kockákkal operál, zsebben is elfér, remek játék, én csak ajánlani tudom.

 3. Nagy Bálint

  Könnyen tanulható, gyors, pörgős és izgalmas kockajáték. A kedvencem ebben a műfajban.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük