🎩 ♠️ CHACHAPOYA 🇹🇯 – Szöllősi Peti kártyajátéka – 1. kiadás

7 490 Ft

Beszerzés alatt!

(14 vásárlói értékelés)

Ajándék YAYAUCHA promókártyákat csomagolunk a rendelés mellé!

Dél-Amerika, az 1930-as évek eleje.  A világ legkiválóbb kalandor-régészei vagyunk, de nem múzeumok megbízásából dolgozunk, hanem szigorúan csak saját szakállunkra… Ez a specialitásunk, ősi kultúrák műkincseit fedezzük fel és a fekete piacon értékesítjük a legnagyobb titokban. Most viszont összefogtunk a hatalmas zsákmány reményében, közösen feltérképeztük és felfedeztük a kontinens legkülönlegesebb kincseit. Hatalmas siker koronázta az erőfeszítéseinket, de most hogyan fogunk osztozni az értékes műkincseken? Az fel sem merült egyikünkben sem, hogy igazságosan…

A játékosok licitálás útján fognak kalandoraik segítségével kincseket és bálványokat szerezni, ügyesen kell blöffölniük és kombinálniuk, hogy a játék végére a legértékesebb és legtöbb pontot érő műkincseket sikerüljön begyűjteni. Vigyáznunk kell, sem túl kapzsik, sem túl gyávák nem lehetünk, mert akkor vagy kiesünk a játékból, vagy üres kézzel távozunk. Egyensúlyban kell tartanunk a mohóságunkat és a szerénységünket, ami nem lesz könnyű…
A játék sikeresen debütált, köszönjük a visszajelzéseket, jövőre több országban, külföldön is elérhető lesz a kincsvadászok számára!

Győri Zoli szuper játékbemutatója:

Molnár Peti (Draft vlog) megnézi, mi van a dobozban:

Chachapoya első látásra:

Beszerzés alatt!

Szia Peti, küldj már légyszi egy email-t, ha beérkezik a játék!

Leírás

TARTALOM:

 • 2-4 játékos részére
 • 8 éves kortól
 • Játékidő: 30 perc
 • Magyar nyelvű társasjáték
 • 45 db nagyméretű kártya, 50 db kalandorkártya és 4 db Rejtett Kincs token

🎩 ♠️ CHACHAPOYA 🇹🇯 – Szöllősi Peti kártyajátéka – 1. kiadás termékről 14 értékelés

 1. Péter Gergő

  Gyönyörű grafika, remek játék. Tetszetős mechanika, kellően gondolkodtató, de mégis jó hangulatú játékmenetet biztosít. Nagyon igényes a kivitelezés! Ráadásul hazai szerző saját gyermeke, amely reméljük gyorsan a nemzetközi siker útjára lép!
  Gratulálok Szöllősi Úr!

 2. Killjoy

  Elsőre ijesztő, négy A4-es oldalnyi, sűrűn teleírt szabályfüzet egy kis kártyajátékhoz… Ajjaj… De szerencsére nagyon gyorsan kiderült, hogy egy egyedi, ötletes és kb. tíz mondatban összefoglalható szabályt rejtett az egész, csak Péter szerencsére vette arra is a fáradtságot, amire sok kiadó és szerző nem szokta, hogy sok-sok magyarázattal egyértelművé tegye az egész rendszert. Már a szabály olvasása közben egyértelmű volt minden, nem volt olyan érzésem, hogy „Na, ezt majd meglátjuk, hogy hogy is működik menet közben…” A mechanizmusok ilyen kombinációjával még sehol nem találkoztam, nagyon tetszetős egyveleget sikerült összerakni, amit remekül egészítenek ki a gyönyörű képek, amik így együttesen pillanatok alatt elrepítik a játékost a két világháború közötti dél-amerikai dzsungelek világába, ahol minden percben azt várja az ember, hogy mindjárt szembe jön Indy, Belloq vagy épp egy ágyékkötős, fúvócsöves bennszülött. Le a kalappal és bízom benne, hogy még sok-sok ilyen színvonalas játékot kapunk majd!

  Kíváncsi leszek, hogy a hamarosan megjelenő másik Szőllősi gyermek, a Barakka is méltó lesz-e az elődökhöz, mert a a Chachapoya abszolút felnőtt, sőt bizonyos szempontból túl is szárnyalta nálam a Gyümit és társait.

 3. Gellért

  Kiválló játék! Újra és újra játszható. Minden kör más élmény. Olykor szerencse kell, máskor a stratégia, vagy a kettő együtt 🙂
  Jó szívvel ajánlom mindenkinek!

 4. Noémi

  Imádjuk! Nagyon érdekes, mindegyik kör mást von maga után. Mindenkinek ajánlom! A grafika is nagyon szép, egyedi.

 5. Ákos

  Csak nemrég érkezett meg hozzám a játék, egész eddig halogattam a vásárlást, és milyen rosszul tettem…már rég meg kellett volna vennem! Nagyon klassz, szórakoztató játék, nagyon egyedi mégis jól működő a mechanikája, könnyen tanulható. A kártyák minősége kiváló, a grafika szép, hangulatos. Külön öröm, hogy magyar szerző keze munkája.
  Peti játékai közül a Gyümi/Gyümi Géniusz mellett ez lett a másik nagy kedvenc.

 6. Szalay Dániel

  Örülök, hogy megvettem, grafikája nagyon szép, és igaz, hogy azért bőven kell szerencse is a játékban a kincs begyűjtéséhez, illetve a fordítottjához is, de azért ügyeskedni is lehet, ha nagyon akar az ember, vagy legalább igyekezni, hogy a másik fél járjon rosszabbul a kártya megszerzésével. Valószínűleg a kiegészítők is beszerzésre fognak kerülni előbb-utóbb, kíváncsi vagyok mennyivel adnak többet a játékhoz.

 7. Ádám

  Könnyed és pörgős jatékmechanizmus: taktika, blöff és szerencse pont megfelelő keveréke. Kiváló kártyaminőség és gyönyörű grafika. Nagy kedvenc itthon – ajánlom mindenkinek!

 8. Pap Julianna

  Nagyon szeretjük! Izgalmas, szórakoztató játék.

 9. Láda Zotlán

  Mi nagyon szeretjük. Olyan játékot szerettünk volna ami nem igényel túl sok előkészületet és gyorsan végig lehet pörgetni akár 2-en is, lévén 2 kisgyermekünk van. A dízájn abszolút megfogott, a játékmenet nagyon ötletes. Akár a pici délutáni szundija alatt is le lehet zavarni 1-1 kört. Csak ajánlani tudom! 🙂

 10. Krisztina Kovács

  Gyönyörű, jó vele játszani és magyar. Kell ennél több? Szinte minden este előkerül, bár van hogy nem is játszunk vele, csak nézegetem a grafikát 🙂

 11. Karacs Janka

  Nagyon szeretem a kártyajátékokat, ezért is vettem meg, és nem okozott csalódást! Tetszik, hogy van benne rizikófaktor, ha nem te teszed ki a kincseket, nem tudhatod mi kerül hozzád a lefordított lappal. Nagyon szórakoztató és fordulatos, a kiegészítőt is tervezem megvenni hozzá.

 12. Dr. Tóth-Maár Melinda

  Karácsonyi ajándékként kaptam a férjemtől, mivel tudja, hogy imádom a kártyajátékokat, és nagy híve vagyok a magyar szerzős társasjátékoknak. Elsőre valóban ijesztő a hosszú játékszabály, de csak azért hosszú, hogy minden olvasás közben felmerülő kérdést megválaszoljon. Pörgős ki játék, viszonylag hamar végigjátszható. Szép a grafikája, ami megint csak egy jó pont. Már tervben van a kiegészítő megvásárlása is. Remek játék!

 13. Gali Mónika

  Első blikkre kicsit ijesztő volt a hosszú játékleírás, de miután bele vágtunk ki derült, hogy szerencsére nem túl bonyolult. Telis-tele izgalommal és fordulatokkal.
  Gyönyörűen kidolgozott lapokkal rendelkezik, egy külön élmény vele a játék! Csak ajánlani tudom 🙂

 14. Szabó Gergely

  Nagyon szeretem az 1. kiadás játékát, pontosan azt kaptam tőle amit vártam egy egyszerű, de remek játékot .
  Nagyon sokáig nem is tudtam hogy a 2. kiadás újabb taktikai mélységekkel és módosított jatékmenettel rendelkezik. Eddig nem volt még hozzá szerencsém hozzá, de kifogom próbálni azt is.

  Viszont!
  Ami miatt zseniálisnak érzem ezt a játékot:

  Szerintem az egyik legjobb 2 fővel játszható játék, mert úgy pörgős, igazán kiszámíthatatlan és megannyi lehetőséget rejt magában.

  Magam részéről ezen kívül 3 fővel élvezetem még a leginkább, 4 fővel már nagyon eltud nyúlni a kiegészítő nélkül.

  De bármennyien is játszottunk igazából nem is a pontszerezésre mentünk rá, hanem hogy kiejtsük a másikat .
  És ez a zsákba macska effektus, hogy milyen „kincseket” húzunk igazán nagyot dob az élményen és a kiegészítő lapjaival számunkra csak még izgalmasabbá tette a játékot, viszont a vele járó nagyobb buktatók miatt egy úttal sokkal gondolkodósabbá is vált tőle a játék, mert alaposabban kellett mérlegelni vajon megéri-e gyorsan lecsapni a kincsekre, vagy inkább várjon ki az ember és ne kapkodja el a licitet.

  A kémnő 2 fős játék esetén meg zsinális, ha éppen pont egy olyan kincs van felfordítva amiről látja az ellenfelem hogy az neki nagyon nem lenne szerencsés, ha elvinné, de még a lefordított lap is további nyalánkságot rejt számára, és ő kétségbeesetten tesz le egy darab 7-est hogy eltolja magától azokat a kincseket, de te garantálod neki hogy a kémnőnek hála elviheti, nos annál nincs szebb
  Úgyhogy 2 játékos esetén ez a lap nagyon is fontossá tudja kinőni magát.

  Az alapjáték kis helyigényű egyszerűek szabályai, gyorsan tanítható.

  Szeretek vele játszatni, ha kezdő társasjátékosokat kell bevonni egy játékba, vagy megismertetni őket ezzel a világgal. Ahhoz nagyon jó választás.

  A képi világát is kedvelem, nekem pl. teljesen átjön ez a 40-es évekbeli Indiana Jones feeling. Főleg az átkokkal való ügyeskedésekkel

  A kiegészítőt mindenképpen ajánlom hozza, hogyha az ember szeretné megfűszerezni egy kicsit a már ismerős jatékmenetet.

  Véleményem szerint egy remekmű!

  Emelett hazai szerző alkotása, ami plusz pont .

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cím

Go to Top