CLAIM 2 – Ki lesz az új király? 🇹🇯

5 000 Ft

Értékelés 5.00 az 5-ből, 1 értékelés alapján
(1 vásárlói értékelés)

Az új király meghalt, és csak egy évet töltött a trónon! Nem túl hosszú élet egy király számára. Most öt új frakció csatlakozott a hatalmi harcokhoz, hogy megszerezzék a trónt. A gnómoknak fogsz kedvezni, feltételezvén, hogy megvédenek az óriások dübörgő lépteitől? Kihasználod a látnokok bölcsességét? Magadhoz tudod édesgetni a félénk trollokat, hogy támogassák az ügyedet? Vagy a sárkányok erejére támaszkodsz? Elővigyázattal válassz támogatókat és követeld a trónt!

A CLAIM kártyajáték Univerzuma 5 pakli kártyából áll, de a játékhoz elegendő a CLAIM vagy a CLAIM 2 paklit megszerezni, viszont a Claim, a Claim 2 és a Claim Erősítés játékokat kombinálhatjuk egymással, így a kártyapaklit új összeállításokban is használhatjuk a játékok során. Különleges játékélmény felfedezni a különböző frakciók egymásra gyakorolt hatásait, ráadásul a játék akár 3-4 személlyel is játszható ezután!

A CLAIM 2 – Ki lesz az új király?  egy gyors, mindössze 25 perc hosszú, taktikus és szórakoztató kártyajáték, amely különálló pakli, önmagában is játszható. Új frakciók kapcsolódnak be a játékba, őket is meg kell meggyőznünk, hogy bennünket támogassanak, vagyis mi legyünk az új király: Gnómok, Óriások, Sárkányok, Trollok és  Látnokok… és mindez kedves, humoros grafikával!
A CLAIM 2 új szabályainak köszönhetően már 3-4 játékos is játszhatja a kártyajátékot!

Leírás

TARTALOM:

 • 2-4 játékos részére
 • 10 éves kortól
 • kb 25 perc játékidő
 • Magyar kiadás
 • Magyar és angol nyelvű szabály letölthető:
   
 • Magyar nyelvű szabály a dobozban!
 • Nyelvfüggetlen
 • Jellemzők: ütés-vivős kártyajáték, fantasy téma

 

CLAIM 2 – Ki lesz az új király? 🇹🇯 termékről 1 értékelés

 1. Értékelés: 5 / 5

  batik.balazs

  A későn jövő trónkövetelő

  “Tudtam, csak nem sejtettem”, hogy erre a játékra szükségünk van, csak azt nem tudtam, mikor vegyem meg az elsőt. Nagyon sokáig húztam, halasztottam, mindig volt valami prioritás, de végül a Társasjátékok Ünnepén a vagabundos Szöllősi Peti győzött meg arról, hogy eljött az én uralkodásom ideje is, eljött az idő, hogy a polcunkra kerüljön. Ezt ott még megtoldotta egy visszautasíthatatlan ajánlattal is, így azonnal Erősítés paklival és egy promó frakcióval tértem haza.

  Játék alapja könnyen tanulható. A csavar a dologban, hogy a frakciókban rejlő lehetőségek miatt odafigyelést igényel minden egyes hívás vagy ütés. Persze, ebben a játékban nem kell ezeket véresen komolyan venni: bármelyik frakció is keveredik a játékosok asztalára, marad a pörgős, humoros játékmenet.

  Apropó humor! A kártyalapok egytől egyik zseniálisan gyönyörű és végtelenül humoros alkotások. Persze, lesz akinek a stílus elsőre nem fog bejönni, erre az esetre azt javaslom, lassan pörgesse át és nézze meg alaposan a kártyákat növekvő számsorrendben. Biztos vagyok benne, hogy meglátja benne azt, ami rengeteg játékost – és most már köztük minket is – rabul ejtett. Számomra olyan, mint ha festményeket pörgetnénk az asztalon.

  Mivel – alapjaiban – ez egy “színre szín” ütésvivős játék, a kártyákról vita nélkül megállapítható, hogy melyik színhez (illetve melyik frakcióhoz tartoznak). Akkor is, ha egy új frakciót keverünk a játékba.

  Apropó frakciók! Kicsit örülök annak, hogy későn csöppentem bele a Claim világába, mert így azonnal megnyílt számomra az a rengeteg kiegészítő és promó frakció, kiegészítő helyszín, kiegészítő eszközök, amik az évek alatt kiszélesítették a játék palettáját. Azt is tapasztaltam, hogy a fórumok, csoportok tapasztalt játékosai szívesen adnak tanácsokat, akár játékstílusról, akár vásárlási ötletekről legyen szó.

  Saját magam példázva, azt tudom mondani,senkinek nem késő elkezdeni Claimmel játszani. A mérete miatt pedig bárhova magunkkal tudjuk vinni a zsebünkben,

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé.