💎🎩 ♠️ Föld és Víz – magyar kiadás

10 526 Ft 10 000 Ft

(11 vásárlói értékelés)

Föld és Víz – egy kedves és okos lapkalerakosgatós játék!
Azonnali kedvenc lett, az utóbbi időben a társasjáték-berkekben vita folyik arról, hogy a Land vs Sea vagy Carcassonne, nos, én döntöttem 🙂 🙂
Megújult egy régi, és ismert lapkalerakós játék hangulata, gyors, friss, és ropogós ötletek jellemzik e kis csodát, ráadásul más-más élményt nyújt a 3 és 4 személyes játékmód is! SZUPER!

Az egyik játékos a szárazföld, a másik játékos a tenger lesz, és minden játékos egy kétoldalas lapka szabadon választott oldalát illeszti a térképhez.
Felváltva helyeznek helyeznek le lapkát, a trükk az a játékban, hogy a játékosok egyszerre építik akarva-akaratlan a másik játékos projektjét is. Pontot a befejezett, lezárt területekért kapunk.
Az újabb trükk az a játékban, hogy a befejezett tenger pontjait a tenger tulajdonosa kapja meg (a föld pontjai a föld megszemélyesítője), viszont a bejezett területen lévő összes bónusz azé, aki lezárj a területet!
Két alapakció van némely lapkán, mely segítségével újra mi jövünk, és lophatunk is a másik játékostól térképlapkát, ami nemcsak bosszantó, hanem hasznos taktikai elem.
A legjobban az tetszik, hogy újabb szabályokat is illeszthetsz a játékba, ha akarsz, és így eldöntheted a játék előtt, hogy nyugodt, könnyed borozgatás mellett játszol egy kellemes játékot, vagy az újabb szabályokkal és ravasz pontozási lehetőségekkel egy taktikus, komoly és kiélezett csatára vállalkozol.

A játékosok a Földet vagy a Vizet (illetve három játékos esetén még a Térképészmestert) személyesítik meg ebben a játékban. Minden játékos 2 darab, kétoldalú, hatszögletű lapkával játszik, amelyek szárazföldi és tengeri alakzatok kombinációját ábrázolják. A játékosok a saját körük során lapkákat helyeznek le, hogy közösen alkossanak meg egy középkori térképet.

A Föld játékos alapvetően úgy próbál meg lehelyezni lapkákat, hogy szárazföldi területeket építsen fel, a Víz játékos pedig úgy, hogy tengeri területeket hozzon létre. A lezárt területek lapkánként fognak pontot érni, így a szárazföldi területek a Föld játékosnak, a tengeri területek pedig a Víz játékosnak.

Egyes lapkákon bónuszpontok is találhatók, amelyeket az a játékos kap meg, aki lezárja az adott területet! Más lapkák azt teszik lehetővé, hogy a játékos kijátssza a nála lévő második lapkáját, vagy akár azt is, hogy ellopja egy másik játékos lapkáját.

A játék azonnal véget ér, amint az utolsó lapka is lehelyezésre kerül. A játékot az a játékos vagy csapat nyeri meg, aki a legtöbb pontot szerezte.

Ha már többször játszottatok a Föld és Víz alapjátékkal, akkor fedezzétek fel a pontszerzés új lehetőségeit is: a Hegyvonalat és Korallzátony, a Karaván és Hajó, valamint az Útvonalpontokat!

Tartalom:

• 1 db kiinduló térképlapka
• 1 db Vulkán/Örvény lapka
• 58 db kétoldalas térképlapka
• 2 db kétoldalas játékos segédlet a pontozásokhoz
• 1 db pontozótábla
• 7 db fakorong:
• 3 db korong a Föld játékosnak – 1 db  a pontozáshoz, 2 db pedig Útvonalpontnak a négyszemélyes játékhoz
• 3 db korong a Víz játékosnak – 1 db a pontozáshoz, 2 db pedig Útvonalpontnak a négyszemélyes játékhoz
• 1 db korong a Térképészmesternek a pontozáshoz a háromszemélyes játék esetén

Köszi a rendelést és kövesd a Vagabundot a további hírekért és kedvezményekért! 🙂

Leírás

TARTALOM:

 • 2-4 játékos részére
 • 14 éves kortól
 • kb 30-40 perc játékidő
 • Magyar kiadás
 • MAGYAR SZABÁLY:
 • Jellemzők: lapkalehelyzés, útvonal és hálózatépítés, térképépítés – középkori témában

 

 

💎🎩 ♠️ Föld és Víz – magyar kiadás termékről 11 értékelés

 1. Feri

  Egyszerű szabályokkal rendelkező nagyon hangulatos játékról beszélünk.30 perc alatt lezajlik de egy játék sose elég belőle. Ketten és négyen párban is szórakoztató. Nekünk és barátainknak is nagy kedvence lett.
  Nehezen beszerezhető szóval ha megfogott az asztalképe a játéknak ne habozzatok szerezzetek be egy példányt nem fogjátok megbánni.

 2. Nánai Bálint

  A TJÜ keretében volt szerencsénk kipróbálni a feleségemmel. Az előzetes ismereteink alapján kötelező célpont volt, hogy megnézzük élőben és játszunk vele. Annyira megtetszett mind a kettőnknek, hogy amint előrendelhető lett, azonnal fel is iratkoztunk rá. Jó néhány alkalommal asztalra került már, nagyon szeretjük. Kellően gondolkodtató, de nem kell vért izzadni mellette, egy dolgos hétköznap este kiváló választás. A játékidő nem túl hosszú, viszonylag feszesnek is mondható, hosszú várakozások nem nagyon vannak benne. Az asztalképe nagyon szép és számomra kedves ezzel a rajzolt hatású középkori stílussal. Kicsit olyan, mintha egy régi kódexben rajzolódni ki előttünk a felfedezésre váró térkép! 🙂 Csak ajánlani tudom azok számára, akik többnyire ketten játszanak és szeretik a lapkalerakós műfajt.

 3. Plavecz Norbert

  Gyorsan ki- és gyorsan összepakolható. Lapka elhelyezős, Carcassone-szerű játék ami legjobb ketten.
  Úgy gondolom, hogy a Föld és Víz a lapkalerakás műfajának általános továbbfejlesztése. Ebben a kis dobozban
  van mélység, de a játék nagyon megközelíthető, így ez a játék nagyon jól működik, mint bevezető összetett élmény, amit még egy gamet játékos is élvezhet.

 4. Molnár Róbert

  Pillanatok alatt elmagyarázható a szabálya, ami alapján egy habkönnyű játékra lehet számítani. Ha akarod, ilyen is lehet. Ha egyre több plusz szabályt teszel bele, akkor pedig igen agyalós, jó előre gondolkozós játékot kapsz. Két fővel éreztük a legjobbnak a játékot. Ahogy egyre jobban kiteljesedett a térkép, úgy hallgattunk el játék közben és kezdtük átérezni azt, hogy terraformáljuk az asztalt. A látvány beszippant és közben próbálod megtippelni, hogy mi lehet a 2 húzható lapka hátoldalán. Fejben forgatod a hatszög lapokat és közben azon morfondírozol, hogy inkább a kisebb, biztos pontok felé haladva lezárd a területeidet, vagy még-még-még, még nagyobb egybefüggő területed legyen, amit viszont talán sose sikerül befejezni. A dilemma az, hogy vajon melyik éri meg jobban? A sok kis apró pont vagy egy nagy pont kaszálás a végén, amivel megfordítod az állást?
  Kis asztalon és felgyűrődős terítőn ne játszátok! Mert sose lehet tudni merre terül majd el a föld és merre folyik a víz.

 5. Szentmiklósy Tamás

  A Föld és víz újragondolja a Carcassonne című játékot. Minden tekintetben modern, a játékidő alkalmazkodik rohanó vilagunkhoz, maximum 30 perc, a szabály 5 perc alatt tanulható. Értékelésen 5 csillag.

 6. Ildi

  Nagyon hamar megtetszett, de nem csak nekem, hanem a Tesómnak is, úgyhogy végül Ő kapta ajándékba tőlem. Szép asztalképpel, egyszerű szabályokkal, jó újrajátszhatósággal bír. Néha azt hiszed „Víz”-nek egyszerűbb lenni, néha azt hol „Föld”- nek. Más-más taktikát kíván…izgalmas.

 7. BÜRGI

  Nagyon szép egyedi lapkák amik feldobják a játékot. Jó könnyen érthető szabályok. Lehet kekeckedni egymással külön élvezet.

 8. Horváth Dávid

  A legegyszerűbb játéktól, a közepesen számolós-happolós pontharácsolásig bármi lehet, a setupon múlik mit szeretne épp az ember. Nagyon szeretjük.

 9. András

  Szuper lapkalehelyezős játék, amit kedvünkre nehezíthetünk a különböző pontozásokkal! +pont a hangulatos grafika.

 10. Móni

  Nagy kétfős kedvencünk lett ez a játék. Választhatsz egy „könnyedebb” , vagy nehezített verzió közül, de mindenképp kellően gondolkodtató lesz. Egyszerű szabályok, rövid játékidő, nagyon szép lapkákkal.

 11. Bárány Bence

  Gyorsan tanulható, de kellően gondolkodtató játék. Nagyon szeretem azokat a társasokat, amelyeknél van egy jól felépített alapszabály, és plusz kiegészítő modulokat találnak ki, amikkel már csak az alapjáték létével fel lehet turbózni a játékmenetet bármilyen kiegészítő vásárlása nélkül is. A grafika is gyönyörű, valamint ez az osztott figyelmű taktikai párharc, hogy alapvetően a saját területeidet építed, de plusz pontok lopása érdekében akár az ellenfél területeinek a lezárása is cél lehet – véleményem szerint egy nagyon jól összerakott társasjáték a Föld és Víz.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük