Piepmatz – Kis madárdal

6 490 Ft

Beszerzés alatt!

(2 vásárlói értékelés)

A Piepmatzban a játékosoknak ügyesen taktikázva kell az etetőhelyhez irányítani a kismadarakat. Ha jól kombinálunk, egy madárka lesz a jutalmunk, melyet leteszünk magunk elé és kapunk még bónuszmagocskákat is, melyek pontokat érnek a játék végén. Ha még jobban kombinálunk, akkor láncreakcióként akár több madárkát is letehetünk magunk elé, melyekből, ráadásul ha sikerül párt alkotni (azonos fajú nőstények és hímek), akkor extra pontokhoz jutunk. A játék végi pontozás emlékeztet egy kicsit az Arborétumban megszokotthoz, csak az kap pontot az adott madárfajért, aki a legtöbb egyforma madarat gyűjti be. A legtöbb pontot begyűjtő játékos nyer.
Arboretum + Fesztáv = Piepmatz – Kis madárdal

És most akkor nézzük a játékszabályokat! Az alábbi nagyon szép és hangulatos bemutatót a DRAFT társasjátékos vlog (Molnár Péter) készítette:

 

Beszerzés alatt!

Szia Peti, küldj már légyszi egy email-t, ha beérkezik a játék!

Leírás

TARTALOM:

 • 110 db kártya
 • Angol és német nyelvű szabály a dobozban
 • Letölthető magyar szabály:
 • 2-4 játékos részére
 • 8 éves kortól
 • kb 30 perc játékidő
 • Jellemzők: kártyajáték, kézből gazdálkodós madárka gyűjtögetős
  ♠ Meglepően kombinatív és kedves játék egy kis dobozban, nekünk ez az egyik állandó kedvencünk mostanában 🙂 ♠

 

Piepmatz – Kis madárdal termékről 2 értékelés

 1. Topa Lajos

  A Piepmatz egy okos és szuper kártyajáték gyönyörű grafikával. Ajánlom mindenkinek! 🙂

 2. Buzási Zoli

  Okos, tematikus, részben stratégiai, de főként taktikus játék. Komolyan figyelni kell, mit csinál és mire készül az ellenfél, mert a saját madárgyűjteményünket is eszerint tervezzük. Valóban összevethető az Arborétummal, amihez előszeretettel hasonlítják is,
  mégis nagyon más a kettő. Az Arborétum nálunk mondjuk nem lett kedvenc, de a Piepmatz nagyon a szívünkhöz nőtt.

  Mi nem csak az eredeti módon játsszuk, de egy apró szabálymódosítással is. Ez eredetileg csak egy félreértés volt, de aztán megtetszett, mert jól működik.
  A módosítás lényege, hogy amikor kisebb értékű madárlapot rakunk az etetőhöz, mert nem akarjuk onnan elvenni a sor elején levő madarat, akkor a kezünkből nem csak az éppen kijátszott lap értékét meg nem haladó lapot rakhatunk le kárpótlásként a saját gyűjteményünkbe, de egy annál akár nagyobb értékűt is, azaz bármelyik lapot a kezünkből.
  Mivel ez a szabálymódosítás megváltoztatja a lapszerzési módok hangsúlyát is, más lesz tőle a játék. Rendszerint előre eldöntjük, hogy az eredeti vagy a mósosított szabály érvényesüljön, mert egyébként így is jó, meg úgy is.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cím

Go to Top