💎♠️ ARBORÉTUM 🇹🇯 (2018)

7 490 Ft 7 116 Ft

(20 vásárlói értékelés)

ARBORÉTUM – 🇭🇺  magyar kiadás

Mi sem szemlélteti úgy a természet szépségét, mint egy Arborétum vibráló színkavalkádja. Az Arborétumba látogatók számára tervezhettek színpompás rügyekkel és levelekkel szegélyezett sétaútvonalakat. Az élénk cseresznyevirág, az illatos som és a tekintélyes tölgy mind-mind helyet kapnak ezen a békés helyen. Ám a harmonikus légkör mögött egy igazi versengésre ösztönző játék rejtezik. El kell döntenetek, mely kártyáitokat helyezitek el Arborétumotokban, és hogy melyeket tartjátok meg a kezetekben, mivel csak a legtapasztaltabb arborétumvezető nyerheti el a természet legnagyobb rajongója címet.

Az Arborétum nemcsak egy gyönyörűen illusztrált kártyás társasjáték, hanem egy gyors, érdekes, egyszerű szabályokkal rendelkező kihívás, melyben komoly döntési helyzeteket kell menedzselnünk az utolsó pillanatig.
Az Arborétum az utóbbi idők egyik legizgalmasabb és legkülönlegesebb kártyajátéka, mely a kétszemélyes játékmódban is kiválóan működik.
Az egyedi, már-már művészi grafikával rendelkező kártyajáték már meg is vásárolható!

Köszi a rendelést! 🙂

És már itt is van egy magyar nyelvű bemutató az Arborétumról – Győri Zolitól:

Rövid szabály, gyönyörű kártyák és ravasz játékmenet – ez az ARBORETUM!

Minden játékos egy sétaútvonalat épít önmaga előtt, minél hosszabb a sorozata, annál több pontot érhet el a játék végén. Egy sor akkor számít érvényesnek, ha növekvő, vagy csökkenő számsorozat és a kezdő és végső kártya ugyanolyan fafajtából áll. Tulajdonképpen különböző színű, de egymásba kapcsolódó sorozatokat kell egymásba fűznünk – ha tudunk.
A játék érdekessége abból áll, hogy nemcsak a sétaútvonalunkat kell okosan menedzselnünk, hanem ügyelnünk kell arra, hogy milyen lapokat dobunk el minden körben és tartunk meg a játék végére a kezünkben, mert a végső pontozásnál ezekkel a kártyalapokkal próbáljuk érvényesíteni a sorozatainkat. Minden körben azokat a kártyákat eldobjuk, amelyekre nincs szükségünk, de abban biztosak lehetünk, hogy ezeket a lapokat más játékosok boldogan felveszik és beillesztik a sétaútvonalukba, sok-sok pontot szerezve ezzel…
A játék végén csak az a játékos kap pontot a sétaútvonaláért, aki abból a fafajtából a legértékesebbet meg is tudja tartani a kezében.
Összegezve: a legnagyobb dilemma a játékban az, amit meg kell oldanunk, hogy milyen fafajtákat gyűjtünk önmagunk előtt a legjobb kombinációban, milyen kártyákat dobunk el, ami másnak jó, és mit tartunk meg a játék végi pontozáshoz.
Ötletes, kombinatív, gyönyörű és szórakoztató – jó játékot!

 

Leírás

TARTALOM:

 • 2-4 játékos részére
 • 8 éves kortól
 • Játékidő: 30 perc
 • Magyar nyelvű társasjáték
  Véleményem szerint az utóbbi idők egyik legjobb kártyajátéka, ráadásul ketten is jól működik – kihagyhatatlan játék. 

💎♠️ ARBORÉTUM 🇹🇯 (2018) termékről 20 értékelés

 1. imro88

  Gyorsan tanulható, egyszerű mechanikájú és szép játék. De odafigyelést is igényel a játékosok részéről, hogy mit csinál a másik. 🙂 Mindenképp érdemes kipróbálni.

 2. Mónok Csaba

  Természetkedvelőként ez a gyönyörű grafika első pillantásra felkeltette a figyelmemet. Külön jó pont, hogy nincs túlbonyolítva a szabályrendszer (habár a pontozásos részt 2x is el kellett olvasni 😉 ). Párosan és barátokkal is nagyszerű játszani!

 3. slibertine9999

  Eleinte nem volt túl szimpatikus a játék, de annyiszor szembe jött velem és addig nézegettem, míg megtetszett. 😀 Végül megrendeltem és imádjuk! Nagyon szép, kellemes hangulatú nyugalmas kis játék, nem hosszú egy menet, esténként szoktuk játszani ezt a végtelenül egyszerű játékot. Annyi nem tetszik benne, hogy nagyon csúszósak a lapok, mennek minden fele, na de ennyi baj legyen. 😀

 4. Rebus

  Jó kis agyalós játék. Megköveteli a játékosok figyelmét, de ez nem is probléma. Nagyon szép grafikája van. 🙂

 5. F.Csaba

  Első ránézésre megfogott a játék a grafikájával, és elhatároztam, hogy ez kell! Akkor még nem volt magyar kiadása… De hamarosan lett, amit nem más, mint Péter saját maga mutatott be nekünk egy Társasjátékok Ünnepe rendezvényen. És végre beszerezhettem!
  Nagyon jól működik 3-4 fővel is, de az igazi ereje a 2 fős játékban jön elő. Fontos megjegyezni, hogy amilyen szép, ugyanolyan alattomos is a játék! Sértődősöknek nem ajánlott!
  Viszont aki szereti a természetet, a szép fákat, és nem gond, ha a végén esetleg pont nélkül marad, annak mindenképp javasolt, hisz mindig lehet egy visszavágót játszani!

 6. Juhász Gábor

  Gyönyörű, hangulatos és nem hosszú játék az Arborétum. Rendesen lehet benne agyalni az építéssel és a másikra figyeléssel, két fővel nagyon jól működik, de 3-4 fővel is élvezetes.

 7. Szentmiklósy Tamás

  Könnyen tanulható, mély játék, ami minden játékos számmal remekül működik.

 8. Holhós Attila

  Gondolkodós és a játékostársakra figyelős játék. Gyönyörű grafika miatt közel is áll a szívemhez.
  Külön tetszik benne, hogy a játék menete során, mi határozzuk meg hogy mennyire legyen hosszú a játék. Itt arra gondolok, hogy ha kivárásra játszunk, akkor a dobópakliból érdemes felhúzni lapokat. Viszont ha le akarjuk zárni a játékot, akkor a húzópaklit kell égetni. Ez a taktikai elem kifejezetten tetszik nekem. Biztos van más hasonló játék ilyen szempontból, de nekem emiatt is tetszik az Arborétum.

 9. Dienes Tibor

  Egyik első társasjátékunk, amit azóta is szívesen veszünk elő.
  Mind megjelenése, mind mechanizmusa kiváló.

 10. Neumann-Schneider Katalin

  Amilyen gyönyörűen szépek a játékban a kártyák (imádom <3), annyira csalóka, hogy mennyire nem könnyű játék abba a 30-40 percben amíg lemegy egy kör. 3-4 fővel jó viszont csak, 2 fővel túlságosan kiszámítható.
  Ettől még nagyon szeretjük és szívesen tanítjuk/játszuk másokkal 🙂

 11. Farkas Péter

  Egyszerű de nagyszerű agyalós kis játèk!

 12. adrienn.galuska

  Kis dobozban gigantikus játék gyonyorugrafikával.

 13. Gubisi Róbert

  Imádom a szép kártyás játékokat és szeretem a fákat. Így érdeklődési körbe került ez a játék is.
  A külcsín nagyon szép, tetszetős, élmény kézbe venni a lapokat, megnézegetni a növényeket.
  A játékban fákat ültetünk kis kertünkben, amelyekből a játék végén megpróbálunk pontokat szerezni. A játék kezdetétől fogva kezünkben tartunk 7 lapot, majd a játék folyamán húzunk és építünk/dobunk, de mindig 7 lap marad a kezünkben. A kertünkben épített egyforma fák sorozata ér pontot nekünk, ha a kezünkben maradt lapok segítségével a játék végén jogot szerzünk arra, hogy kiértékelhessük azt. Tehát nem elég arra figyelnünk mit építünk be a kertünkbe, azt tudni is kell kiértékelni. Folyamatos a melyik ujjamat harapjam érzés. Hiába lesz fantasztikusan sok pontot érő növényvilágunk, ha ellenfeleink taktikusan lehetetlenné teszik, hogy az lepontozzuk. Mondjuk nem az elejétől kezdesz bele a tuti építésébe, picit trükközöl, álcázol, félrevezetsz. Csak nehogy a végén belebukj, mert az értékes lapokat nem tudod megszerezni. Jó kis elegye a szerencsének és taktikának.
  Azonban nálam nem jött be. Nekem nem veszi be a gyomrom a másikkal szúrjunk ki érzést. De ha nem taktikázol, elveszik a sava-borsa. A játék jó, csak nem nekem. Ilyen is van. Azért próbáljátok ki, hátha nektek viszont működik a „kémia”.

 14. Fehér Csaba

  Kifejezetten élvezetes játék, csak jól kell játékostársakat választani, ugyanis nagyon konfrontatív lehet, ezért családdal csak óvatosan, persze ha bírják a kihívást, akkor hajrá. Szuper kis játék, és sose felejtem el, hogy a magyar kiadás elkészültekor Petivel próbálhattuk ki, sőt, egy nyereményjátékon (ki ne tudná, hogy itt rendszeresen van ilyen) meg is nyertük.

 15. balazs.gyongyosi5

  Könnyen tanulható gyors játék
  Szép garfikával rendelkezik, jó érzés nézni a lapkat játék közben.
  Egész jól számolható, de figyelni kell mert lehet hiába gyüjtesz/vársz egy lapot, lehet végig másnál van, ez álltal ki van lehetőség gátolni a többi játékost is a játékban.

 16. Rigler László

  Nagyon szerettem volna szeretni ezt a játékot, mert imádom a fákat, de kiderült, hogy a békés külső mögött egy kifejezetten kiszúrós játék bújik meg. Aki viszont szereti az ilyesmit, annak ajánlom.

 17. misjak.janos1

  Egyszerű mechanikájú, szépen illusztrált kártyajáték. Van benne mélység ami inkább a jatékosok interakcióján alapszik. Nem mondanám kapcsolat építő játéknak
  Könnyed, jó kis játék amiben túl sokat veszítek

 18. Névtelen

  Könnyen tanulható, gyors játék, gyönyörű grafikával, de ugyanakkor nagyon agyalós. Rögtön a család kedvence lett.

 19. Pappné Tóth Marica

  Gyönyörű kivitelű, 2-4 fő részére készült , szettgyüjtögetős kártyajáték.. Rövid szabálymagyarázat. gondolkodós, aki szereti az interakciót ajánlott.

 20. Attila

  Könnyen tanulható gyönyörű agyalós kis játék!

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük