💎♠️ KIRÁLYI áru 🇹🇯 – magyar kiadás

6 990 Ft 6 641 Ft

(7 vásárlói értékelés)

Királyi áru

Európa, középkor, nehéz idők: a játékosok Munkásokat alakítanak a játékban, akik használati eszközöket, hordót, vasat, üveget és mindenféle más portékát készítenek. Mindezekből olyan termelési láncokat kell kialakítaniuk a játék során, hogy azok után a lehető legtöbb győzelmi pontot kapják.

A Királyi áru egy különleges és lassan kultikus kártyajáték, nagy kincs egy kis dobozban! Hangulatos grafikájával, szinte végtelen kombinációs lehetőségeivel (minden kártyát háromféleképpen használhatunk fel a játékban – nyersanyag, épület vagy mint megtermelt áru!) sok kellemes játékpercet okozhat a kihívást, gondolkodást, vagy a kombinálást kedvelő játékosoknak.

A játékot egészen alulról kezdjük, egyszerű kétkezi Munkásként mindössze egy Szénégetőkunyhóban tengetjük sivár életünket, 5 kártyalappal a kezünkben. Még nem sok áruval rendelkezünk pillanatnyilag (mindössze 7 láda szén a teljes vagyonunk), ám annál több ötlet van a tarsolyunkban, és kombináció a fejünkben, de bízunk magunkban!
Minden körben lehetőségünk nyílik arra, hogy megvalósítsuk az álmainkat (lapokat dobunk el a kezünkből és kapunk helyette újakat), majd korán reggel, míg a Nap fel nem kel, körülnézünk a helyi piacon, hogy milyen árukat vonhatunk be az üzletünkbe, vagyis használhatunk fel az épületeinkben. Az sem baj, ha nem áll rendelkezésünkre azonnal minden egyes nyersanyag, kis szerencsével a nap végére megérkeznek a hiányzó áruk is…:-)
Eldöntjük, hogy melyik épületünk fog termelni napközben (a nyersanyagokat mindenki egységesen a napi piacról vételezi), a hiányzó árukat pedig a nálunk lévő kártyákkal pótolhatjuk. Már most el kell döntenünk, hogy ma a pontosan fogjuk fizetni, vagy hiányosan a termelő épületeinknél. Ha pontosan kifizetjük a szükséges árukat, akkor az épületek két árut fognak termelni nekünk a kör végén (pl. a Cipészműhelyünk két pár cipőt gyárt le nekünk), melyeket felhasználhatjuk később fizetésre is, de akár áruként is bánhatunk velük, hogy még értékesebb árukat állítsunk elő a játék folyamán. Ha hiányosan fizetünk, (egyféle nyersanyagot mégsem tudtunk megszerezni a piacról, vagy eleve nem is volt nálunk) az nem túl nagy baj, de mindössze akkor ma csak egy pár cipőt sikerült előállítani a Cipészműhelyünkben…:-( Hiányos fizetés, kevesebb előállított áru, kevesebb bevétel, kevesebb későbbi lehetőség – kemény a világ a középkorban…
Ha úgy érezzük, hogy elérkezett az idő, akár új épületeket is húzhatunk fel, hogy egyre értékesebb árukat állíthassunk elő, lehet saját Mészárszékünk, Tímárműhelyünk, Pékségünk, Fűrészmalmunk, Vasöntödénk, de akár még saját Sörfőzdénk is…:-)
Ha úgy érezzük, szükségünk van egy kis segítségre, bérelhetünk akár két segédmunkást is, akik szorgosan dolgoznak helyettünk is – kezdetben annál az épületnél, ahova vezényeltük őket, vagy akár élvezhetjük a Kereskedőházak nyújtotta előnyöket is!
Viszont ha napközben valamelyik épületünk előállított legalább egy árut, jutalom gyanánt használhatjuk a termelési láncot is, mely segítségével még további árukat állíthatunk elő, mellyel komoly versenyelőnybe fogunk kerülni a többi játékossal szemben – feltéve persze, ha előrelátóak voltunk, rendelkezünk a szükséges késztermékekkel és jól kombináltunk! Vagyis a példánál maradva, ha a Cipészműhelyünk előállított legalább egy pár lábbelit, további bőr leszállításával (amit a Tímárműhelyünk állított elő korábban!), újabb pár nagyon értékes cipőket fogunk legyártani, akár többet is!
A játék akkor ér véget, ha bármelyik játékos felépítette a nyolcadik saját épületét is, majd még egyszer utoljára mindenki használhatja a termelési láncát minden egyes épületénél – feltéve, ha tudja. Majd szépen összeszámoljuk a győzelmi pontjainkat a felépített épületeink és a felbérelt segédmunkásaink után, és beszámítjuk a megmaradt áruinkat is.

+ Ehhez a játékhoz igénybe veheted a Vagabund VIP kedvezményünket:

💎 VIP VAGABUND akció: Ha szeretnél az előrendelésedhez adni további VAGABUND társasjátékokat szuperkedvezményesen, most megteheted!
Keresd a VIP VAGABUND logóval ellátott játékokat, és tedd a kosárba!

1 db társasjáték esetén a kedvezmény -5%,
2 db VIP VAGABUND játék esetén -10% a kedvezmény MINDKÉT játékra,
3 db VIP VAGABUND társasjáték esetén pedig immáron -15% a kedvezmény MINDHÁROM játékra!

Próbáld ki, köszi és jó játékot! 🙂

 

Köszi a rendelést! 🙂

Draft Peti, Szekeres Feri, Huni játékbemutatója:

 

Leírás

TARTALOM:

 • 2-4 játékos részére
 • 10 éves kortól
 • kb 30 perc játékidő
 • MAGYAR nyelvű szabály a dobozban! – MAGYAR kiadás!
 • A legújabb MAGYAR NYELVŰ szabály 1.6 letölthető!
 • Nyelvfüggetlen játék!
 • Jellemzők: kártyajáték, kézből gazdálkodós, gyűjtögetős, push your luck, gazdasági-középkori témában

 

💎♠️ KIRÁLYI áru 🇹🇯 – magyar kiadás termékről 7 értékelés

 1. Mészáros Sándor

  nagyon szuper játék! 110 kártya és tök jól szórakozik vele az ember.

  Pro:
  Remek ár-érték arány
  Kicsi, remek utazós társas
  Barátságos grafika
  Egyszerű szabályok

  Con:
  Kicsit gyorsan véget érhet ha csak az épületek a cél
  Kell bele pár házi szabály, hogy élvezhetőbb legyen a játék (pl. a piac mindig legalább 5 kártya; ahhoz, hogy nyerjél legalább egy munkás-t kell szerezned; felcsapunk 3 lapot és azokból a terményekből legalább 35 arany értéket kell termelned)

  eszembe szokott jutni, hogy veszek majd 4 meeplet, csak azért, hogy az alap munkásokat lecseréljem, néha olyan jó letenni egy munkást 😀

 2. Dósa Attila

  Igazán meglepő, hogy 110 kártyából mennyire teljes értékű agyalós euró játékot lehet kihozni!
  Karácsonyra kaptam, fillernek gondoltam 2 nagyobb játék közé, de önmagában is kiválló játék, instant kedvenc lett, egy kör gyorsan lemegy, rögtön jöhet a visszavágó! 😉
  2 játékossal is jól működik, szerencse azért van benne, de jó taktikával kezelhető mértékű.
  A szerzőtől további kedvencem a Great Western Trail, a grafikus azonos az Agricolájéval, ami szintén kellemes nosztalgikus húrokat penget!
  Szívből ajánlom minden euro rajongónak!

 3. Laura

  Gyors, gondolkodós, hangulatos játék. Sajnos mostanában kevesebb idő jut a társasokra, de ezt bármikor elő tudjuk kapni, és nem nagyon tudjuk megunni.
  Kompakt, akár utazáshoz is tökéletes, a rövid játékidő miatt több kör is simán belefér egy húzósabb estébe is. Kedves, Agricola-t idéző grafika.
  Ami számunkra most épp előny, az másnak lehet hátrány, hogy úgy érzi az ember, tarthatna tovább…

 4. Belevári Eszter

  Mindössze 110 lapból áll, mégis vetekszik 1-2 komolyabb euróval.
  Ár érték arányban a legjobb kártyajáték a piacon.

 5. Szentmiklósyné Bencze Bernadett

  Szeretem benne, hogy előre próbálom megtervezni a lépéseimet, mit tudok majd termelni, ahhoz mi kell, milyen kombinációk lehetnek. De persze nem tudom előre az egészet, mert a piacon mégse jön annyi áru, mint szeretném.
  Jó, amikor sikerül láncot alkotni. Viszont kicsit sokba kerül egy segéd átmozgatása, ha már megszereztem. Nehéz igazán jól kihasználni, mire végre hozzájutok.

 6. Zsuzsa

  Kicsi, kompakt játék amit szívesen utaztatunk. Ahhoz rövid, hogy érdemes legyen belefogni egy komolyabb termelési lánc összeállításába, de rövidesen beszerzem a kiegészítőket, mert nagyon tetszik.

 7. Szakács Levente

  Amikor csak egy zsebnyi helyed van, tökéletes választás lehet ezt magaddal vinni.
  Egyébként otthon a polcról nem szokott lekerülni, de kirándulások, utazások során így is több tucat játékélményt adott.
  Kártyavédő mániásoknak tipp: csak standard vastagságú védővel (30-40 micron) fér vissza a dobozba.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cím

Go to Top