The White Castle Essen

6 990 Ft

Beszerzés alatt!

—–> Most futott be a tavaly őszi rendelésem…áááááh, így félretettem az egész pakkot és sajnos belekerült a májusi NINJA akcióba!
Minden hónap első hétfőjén: Társasjáték NINJA! Most 2024 május 06 lesz az időpont 0.01 perctől.
Éjfélkor indul a lehetőség, korlátozott példányszám, csak egy 60 db angol kiadás (nyelvfüggetlen cucc) van belőle!
Olyan jó lett az ára, hogy a postaköltség optimalizálása miatt érdemes hozzátenni valami apróságot!
Ajánlom: Port Royal, Acélmágnás, Virágvarázs, Ellenállás! vagy egy CLAIM kezdő csomagot – többek között! 🙂

Egy igazi gémer-csemege, az esseni vásár egyik legjobban várt kiadása már elérhető!
+ már letölthető a rajongói magyar nyelvű játékszabály!

⛩ The White Castle – A Himeji kastély Japán egyik legnagyobb, sokak szerint pedig egyben a legszebb kastélya is, közel 50 toronyból és 80 épületből áll, a kastély legmagasabb tornya közel 50 méter magas. A kastélyt „fehér kócsag” néven is szokták emlegetni, ugyanis falai speciális, éghetetlen fehér agyaggal vannak tapasztva, amelynek köszönhetően vakító fehér színben pompázik.
🎩 Munkáslehelyezés – kockákkal, erőforrás-gazdálkodás, japán témában!

 

A játék a White Castle-ban zajlik, ahol a játékosok egyik klánt irányítanak és több pontot szeretnének szerezni, mint a többiek. Ehhez befolyást kell szerezniük a bíróságon, merészen kell kezelni erőforrásaikat, és a megfelelő időben a megfelelő helyre kell helyezniük munkásukat. Az összes cselekedet a modern Japán leghatalmasabb erődjében, a Himeji várban zajlik, ahol a Sakai klán lobogója a Daimio Sakai Tadakiyo parancsai alatt lobog.

A White Castle egy euro tipusú játék, ahol a játékosok erőforráskezelést, munkás elhelyezést és kocka elhelyezést használnak a cselekvések végrehajtásához. A játék során három körön keresztül a játékosok klánjuk tagjait küldik a kertek gondozására, a vár védelmére vagy a nemesség társadalmi ranglétrájának feljebb lépésére. A mérkőzés végén ezek a tevékenységek különböző módon pontokat szereznek a játékosoknak.

A központi panelen a Himeji vár látható minden pompájában, több zónára osztva. A legnagyobb belül található, a Tízezer Szőnyeg Terme, ahol a bírósági tagoknak társadalmilag fel kell emelkedniük, amíg el nem érik a Daimio közelében lévő köröket, hogy élvezhessék a kegyét. Itt van még a tó és a kertek, amit türelmesen gondoznak a kertészek, ahol mindenki pihenhet és megcsodálhatja a szépségét korlátozás nélkül. Egy másik fontos terület a vár falai és külső része, ahol a harcosok járőröznek és őrzik a helyet. Végül ott találjuk a három híd területét, ahol a háromféle dobókocka felhalmozódik, és a játékosok személyes területe, ahol nyomon követhetik erőforrásaikat, és ahol tartalékban tartják munkásaikat.

A játék röviden: Mindössze (!!!) 9 lépésünk lesz, kockákat fogunk lehelyezni a játéktáblára. A kockákat a hídról vesszük el, csak a legmagasabb és legalacsonyabb értéket választhatjuk, utóbbi esetben egy kis jutalom-kombót is kapunk azonnal. Ha táblán kijelölt kockaértékeket találunk az akcióhelyeken, ha nagyobb értéket teszünk le, kapunk egy kis extra bevételt, ha a kisebb kockával akarjuk „meghajtani” akciómezőt, akkor fizetünk.

🎲 A játékban állandóan változnak a lehetőségeink, és mivel csak 9 lépésünk lesz, mondanom sem kell, hogy akciókombinációkat-láncokat kell izzítanunk – különben, kakukk, nem lesz pontunk!
3 fő helyre küldjük a kockáinkat (3 speciális munkástípust, Kertészt, Szamurájt és Hivatalnokot), ha a Palotába sikerül küldenünk, akkor a jutalomkártyát a saját játékostáblánkon hasznosítjuk majd, mint mint extra lehetőséget.
🎩 Szóval, gazi gamer-puzzle, családoknak nem ajánlom, és nagyon AP veszélye is, ha valaki a legjobb megoldást próbálja megtalálni.
A borító pazar, a figurát hangulatosak, a játéktábla…nos, az inkább funkcionális, de ez ízlés kérdése.

Szekeres Feri játékszabály bemutatója:
 

Beszerzés alatt!

Szia Peti, küldj már légyszi egy email-t, ha beérkezik a játék!

Leírás

TARTALOM:

  • 1-4 játékos részére
  • 12 éves kortól
  • kb 60 perc játékidő
  • Angol nyelvű szabály a dobozban
  • Nyelvfüggetlen játék
  • A magyar nyelvű rajongói szabály letölthető!
  • Jellemzők: gazdasági játék, kockajáték: munkáslehelyezés kockákkal – középkor japán témában

 

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„The White Castle Essen” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cím

Go to Top