💎♠️ Sör és kenyér 🇭🇺 – magyar kiadás

12 990 Ft 12 341 Ft

(3 vásárlói értékelés)
MEGÉRKEZETT A MAGYAR KIADÁS!

Két falu népe verseng, melyikőjük jobb sörfőzésben és kenyérsütésben!

🍺🥖 A Sör és kenyér egy kétszemélyes játék, mely a kártyák többfunkciós használatára épül.
A váltakozó fordulók okos felépítése izgalmas fordulatot kölcsönöz a játékosok interakciójának, a kártyadraftolásnak és az erőforrás-gazdálkodásnak.

Nagyon ígéretes játék, érdekes mechanikával, jó kis döntésekkel, és csavaros játékmenettel, amely Scott Almes fejéből pattan ki – neki köszönhetjük a Claim – Na, ki a király? kártyajátékot is, a grafikáért pedig Michael Menzel felelt!
Szépen és stílusosan megrajzolt és kitalált kis játék, a set-up 2-3 perc, a szabály  mindössze 10 perc, szóval egy igazi euro-párbaj fél órában! – azonnal az egyik kedvencünk lett!
Várható kiszállítás: 2023. május eleje-közepe… a gyártás már kész, hurrá, de csak április elejére fért fel a konténerhajóra 🙁

+ Ehhez a játékhoz igénybe veheted a Vagabund VIP kedvezményünket:

💎 VIP VAGABUND akció: Ha szeretnél az előrendelésedhez adni további VAGABUND társasjátékokat szuperkedvezményesen, most megteheted!
Keresd a VIP VAGABUND logóval ellátott játékokat, és tedd a kosárba!

1 db társasjáték esetén a kedvezmény -5%,
2 db VIP VAGABUND játék esetén -10% a kedvezmény MINDKÉT játékra,
3 db VIP VAGABUND társasjáték esetén pedig immáron -15% a kedvezmény MINDHÁROM játékra!

Próbáld ki, köszi és jó játékot! 🙂

Köszi a rendelést! 🙂

Egy hajdanvolt kolostor termékeny földjein alapított két falu őrzi a sörfőzés és a kenyérsütés kettős hagyományát. Bár osztoznak a földeken és az erőforrásokon is, lakosai továbbra is büszkén rivalizálnak azért, hogy felülmúlják egymás termékeit.
A játékosok a két falu lakóit képviselik. Hat teljes év áll rendelkezésünkre – amelyben a bőséges és a szűkös esztendők váltják egymást –, hogy a játékban összehangoljuk a sörfőzéshez és a kenyérsütéshez szükséges nyersanyagok betakarítását, tárolását, valamint a termékek szomszédos városban történő értékesítését és a létesítmények korszerűsítését is. A győzelem érdekében  ugyanakkor meg kell őriznünk az egyensúlyt a pékáruk és a habzó nedű között, ugyanis a hatodik év végén csak abból az áruból – sörből vagy kenyérből – gyűjtött érméket pontozzuk, amelyik alacsonyabb bevételt hozott. Az a falu, amelyiknek ez a pontszáma magasabb, megnyeri a játékot

Két falu népe verseng, hogy melyikőjük jobb a sörfőzésben és a kenyérsütésben! A Sör és kenyér egy kétszemélyes játék, amelyet a többféleképpen felhasználható kártyák ötletes menedzselése és a váltakozó fordulók okos felépítés varázsol izgalmassá.

Mielőtt megrendelnéd, nézz bele a videóba, hogy tényleg jó játék-e? 🙂
…és ha már itt jársz, iratkozz fel a youtube csatornánkra is, ha tetszett a játék és a bemutató hangulata!

Leírás

TARTALOM:

 • 2 játékos részére
 • 10 éves kortól
 • kb 30-45 perc játékidő
 • Magyar nyelvű játékszabály letölthető!
 • NEM HIVATALOS, rajongói egyszemélyes szabály letölthető:
 • Magyar kiadás!
 • Jellemzők: többfunkciós kártyák, kártyajáték, zárt draftolás, magas-alacsony pontozás – középkori gazdaság témában

 

 

💎♠️ Sör és kenyér 🇭🇺 – magyar kiadás termékről 3 értékelés

 1. Zoli

  Szuper kis kétfős játék. Két falu lakói versengenek, hogy ki tud ügyesebben kenyeret és sört készíteni. A lapokkal és a nyersanyagokkal való zsonglőrködés a két játékos között egyedi ízt ad a játéknak. A játék végi pontozás is érdekessé teszi a versengést. Írták több helyen, hogy semmi új dolog nincs a játékban, viszont minden elem egy tök jó egészet alkot kiegészítve a gyönyörű grafikával. Szerintem az egyik legjobb kétfős játékká érett be rövid időn belül.
  Örülök, hogy jön magyarul, mert azért van benne nyelvfüggőség és több emberhez el tud így jutni ez a jó játék.

 2. Áron

  Nagyon megörültünk, hogy magyarul is megjelenik a játék… Eddig még csak angol játékbemutatókat néztem róla, de már ott megtetszett a kinézete és az egyedi játékmenet a két játékos között.

 3. Kovács Hajnalka

  Nagyon örülök a magyar megjelenésnek, a véleményemet a korábban itt beszerzett eredeti kiadással való tapasztalataim alapján írom. 🙂
  A sokadik játék után is élvezetes még mindig elővenni, mert egy viszonylag gyors és nagyon kellemes játék ami hétköznap, munka után is csúszik az agynak.
  Könnyen tanulható, a tábla is mutatja, hogy az adott körben mi az érvényes felállás. Bőséges/ínséges esztendők: tetszik a draft/nem draft és ezzel együtt az elérhető termények mennyiségének váltakozása.
  A draft mellett növeli az interakciót, hogy a learatott, de a saját raktárunkba már nem férő terményeket automatikusan felajánljuk a játékostársunknak, aki szabadon elvehet bármennyit ami nála még elfér – ezzel időnként váratlanul megkönnyíthetjük a dolgát.
  Mivel az elkészített kenyér, illetve sör után kapott pontszámok közül (a különböző extra pontok hozzáadása után) végül az alacsonyabb lesz a végső pontszámunk, a játék harmadától/felétől érdemes számolni, hogy miből mennyit érdemes még készíteni, hogy minél jobban ügyeljünk a pontok egyensúlyára. A nyersanyagért kijátszott lapok sorsa is más a két eltérő típusú év végén (kézbe vagy dobópakliba kerülnek), emiatt figyelni kell arra is nehogy véletlenül elveszítsünk egy-egy jó lapot (pl. egy erős lapot érdemes lehet bő esztendőben kijátszani nyersanyagért, majd a száraz esztendőben a kézbe visszakerülését követően elkészíteni.)
  A kártyák harmadik funkcióját a nyersanyagtermelés és a receptek mellett a különböző típusú fejlesztések jelentik, amik változatos módon segíthetnek a játék során és befolyásolhatják a végső pontszámunkat. Fontos megjegyezni, hogy nem opcionális a használtuk, mivel csak egy-egy fejlesztést követően a tábla felszabadulása után készíthetünk újabb sört/kenyeret (kivéve, ha egy korábbi fejlesztésünk pl. kettő kártya tárolását is megengedi).
  Összességében eddig mindig nagyon kellemes élményt nyújtott és kis méretű doboza miatt kiváló lesz utazós társasnak is. 🙂

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cím

Go to Top