💎♠️ Sör és kenyér 🇭🇺 – magyar kiadás

12 990 Ft 12 341 Ft

(21 vásárlói értékelés)
MEGÉRKEZETT A MAGYAR KIADÁS!

Két falu népe verseng, melyikőjük jobb sörfőzésben és kenyérsütésben!

🍺🥖 A Sör és kenyér egy kétszemélyes játék, mely a kártyák többfunkciós használatára épül.
A váltakozó fordulók okos felépítése izgalmas fordulatot kölcsönöz a játékosok interakciójának, a kártyadraftolásnak és az erőforrás-gazdálkodásnak.

Nagyon ígéretes játék, érdekes mechanikával, jó kis döntésekkel, és csavaros játékmenettel, amely Scott Almes fejéből pattan ki – neki köszönhetjük a Claim – Na, ki a király? kártyajátékot is, a grafikáért pedig Michael Menzel felelt!
Szépen és stílusosan megrajzolt és kitalált kis játék, a set-up 2-3 perc, a szabály  mindössze 10 perc, szóval egy igazi euro-párbaj fél órában! – azonnal az egyik kedvencünk lett!
Várható kiszállítás: 2023. május eleje-közepe… a gyártás már kész, hurrá, de csak április elejére fért fel a konténerhajóra 🙁

+ Ehhez a játékhoz igénybe veheted a Vagabund VIP kedvezményünket:

💎 VIP VAGABUND akció: Ha szeretnél az előrendelésedhez adni további VAGABUND társasjátékokat szuperkedvezményesen, most megteheted!
Keresd a VIP VAGABUND logóval ellátott játékokat, és tedd a kosárba!

1 db társasjáték esetén a kedvezmény -5%,
2 db VIP VAGABUND játék esetén -10% a kedvezmény MINDKÉT játékra,
3 db VIP VAGABUND társasjáték esetén pedig immáron -15% a kedvezmény MINDHÁROM játékra!

Próbáld ki, köszi és jó játékot! 🙂

Köszi a rendelést! 🙂

Egy hajdanvolt kolostor termékeny földjein alapított két falu őrzi a sörfőzés és a kenyérsütés kettős hagyományát. Bár osztoznak a földeken és az erőforrásokon is, lakosai továbbra is büszkén rivalizálnak azért, hogy felülmúlják egymás termékeit.
A játékosok a két falu lakóit képviselik. Hat teljes év áll rendelkezésünkre – amelyben a bőséges és a szűkös esztendők váltják egymást –, hogy a játékban összehangoljuk a sörfőzéshez és a kenyérsütéshez szükséges nyersanyagok betakarítását, tárolását, valamint a termékek szomszédos városban történő értékesítését és a létesítmények korszerűsítését is. A győzelem érdekében  ugyanakkor meg kell őriznünk az egyensúlyt a pékáruk és a habzó nedű között, ugyanis a hatodik év végén csak abból az áruból – sörből vagy kenyérből – gyűjtött érméket pontozzuk, amelyik alacsonyabb bevételt hozott. Az a falu, amelyiknek ez a pontszáma magasabb, megnyeri a játékot

Két falu népe verseng, hogy melyikőjük jobb a sörfőzésben és a kenyérsütésben! A Sör és kenyér egy kétszemélyes játék, amelyet a többféleképpen felhasználható kártyák ötletes menedzselése és a váltakozó fordulók okos felépítés varázsol izgalmassá.

Mielőtt megrendelnéd, nézz bele a videóba, hogy tényleg jó játék-e? 🙂
…és ha már itt jársz, iratkozz fel a youtube csatornánkra is, ha tetszett a játék és a bemutató hangulata!

Leírás

TARTALOM:

 • 2 játékos részére
 • 10 éves kortól
 • kb 30-45 perc játékidő
 • Magyar nyelvű játékszabály letölthető!
 • NEM HIVATALOS, rajongói egyszemélyes szabály letölthető:
 • Magyar kiadás!
 • Jellemzők: többfunkciós kártyák, kártyajáték, zárt draftolás, magas-alacsony pontozás – középkori gazdaság témában

 

 

💎♠️ Sör és kenyér 🇭🇺 – magyar kiadás termékről 21 értékelés

 1. Zoli

  Szuper kis kétfős játék. Két falu lakói versengenek, hogy ki tud ügyesebben kenyeret és sört készíteni. A lapokkal és a nyersanyagokkal való zsonglőrködés a két játékos között egyedi ízt ad a játéknak. A játék végi pontozás is érdekessé teszi a versengést. Írták több helyen, hogy semmi új dolog nincs a játékban, viszont minden elem egy tök jó egészet alkot kiegészítve a gyönyörű grafikával. Szerintem az egyik legjobb kétfős játékká érett be rövid időn belül.
  Örülök, hogy jön magyarul, mert azért van benne nyelvfüggőség és több emberhez el tud így jutni ez a jó játék.

 2. Áron

  Nagyon megörültünk, hogy magyarul is megjelenik a játék… Eddig még csak angol játékbemutatókat néztem róla, de már ott megtetszett a kinézete és az egyedi játékmenet a két játékos között.

 3. Kovács Hajnalka

  Nagyon örülök a magyar megjelenésnek, a véleményemet a korábban itt beszerzett eredeti kiadással való tapasztalataim alapján írom. 🙂
  A sokadik játék után is élvezetes még mindig elővenni, mert egy viszonylag gyors és nagyon kellemes játék ami hétköznap, munka után is csúszik az agynak.
  Könnyen tanulható, a tábla is mutatja, hogy az adott körben mi az érvényes felállás. Bőséges/ínséges esztendők: tetszik a draft/nem draft és ezzel együtt az elérhető termények mennyiségének váltakozása.
  A draft mellett növeli az interakciót, hogy a learatott, de a saját raktárunkba már nem férő terményeket automatikusan felajánljuk a játékostársunknak, aki szabadon elvehet bármennyit ami nála még elfér – ezzel időnként váratlanul megkönnyíthetjük a dolgát.
  Mivel az elkészített kenyér, illetve sör után kapott pontszámok közül (a különböző extra pontok hozzáadása után) végül az alacsonyabb lesz a végső pontszámunk, a játék harmadától/felétől érdemes számolni, hogy miből mennyit érdemes még készíteni, hogy minél jobban ügyeljünk a pontok egyensúlyára. A nyersanyagért kijátszott lapok sorsa is más a két eltérő típusú év végén (kézbe vagy dobópakliba kerülnek), emiatt figyelni kell arra is nehogy véletlenül elveszítsünk egy-egy jó lapot (pl. egy erős lapot érdemes lehet bő esztendőben kijátszani nyersanyagért, majd a száraz esztendőben a kézbe visszakerülését követően elkészíteni.)
  A kártyák harmadik funkcióját a nyersanyagtermelés és a receptek mellett a különböző típusú fejlesztések jelentik, amik változatos módon segíthetnek a játék során és befolyásolhatják a végső pontszámunkat. Fontos megjegyezni, hogy nem opcionális a használtuk, mivel csak egy-egy fejlesztést követően a tábla felszabadulása után készíthetünk újabb sört/kenyeret (kivéve, ha egy korábbi fejlesztésünk pl. kettő kártya tárolását is megengedi).
  Összességében eddig mindig nagyon kellemes élményt nyújtott és kis méretű doboza miatt kiváló lesz utazós társasnak is. 🙂

 4. Szabolcs

  Úgy nyertem ezt a játékot, nagyon szeretjük. Nem hosszú játék, és nem is nehéz, az ember szívesen játszik még egy kört

 5. Balázs

  Nagyon könnyen tanulható és rendkívül szórakoztató, mindenképp ajánlom!

 6. Tomi

  Karácsonyi ajándékként szántam a páromnak, mert amennyi jót olvastam és láttam róla kihagyhatatlan. 🙂

 7. Mészáros János

  Számomra az egyik legnagyobb meglepetés volt idén.
  Ennyire letisztult, egyszerű szabályú, de mégis sok gondolkodást igénylő játékkal régen találkoztam.
  Nálam bejött a TOP10-be.

 8. Berke Gyula

  Igazán kellemes kis két személyes játék. Feleségem a kenyér sütéssel, engem a sör főzéssel fogott meg, pedug kevés játékra sijerül rábeszélnem 🙂

 9. Pumi

  Akik szeretik a picit osszetettebb jatekokat es ritkan sikerul 3 – 4+ fos tarsasagot osszeverbuvalni, azoknak tudom ajanlani. 2 fovel remek kikapcsolodas.

 10. Weisz Nikolett

  Nagyon jó játék, van min gondolkodni. Nem mindegy, melyik kártyát mire használjuk fel. A setup és a játékidő is gyors, a grafika nagyon szép. Viszont néha kicsit szűkös, van hogy semelyik kenyeret vagy sört nem tudod elkészíteni, ami kicsit frusztráló tud lenni.

 11. Tamás

  Tegnap próbáltuk ki először, és már bánom, hogy a Jézuska nem hozta 🙂 nagyon jó kis kétfős játék, előbb utóbb be kell szereznem!

 12. Novotny-Juhász Niki

  Kis dobozos játékban nagy dobozos játékélmény! Gyors, könnyen tanulható, kellemesen agyalós, de nem agyégető módon.
  Előre kell tervezni benne, de kiszámíthatóak a lehetőségeink a bőséges és szűkös évek váltakozásával. Nagyon tetszik, hogy nem konfrontatív, hanem még „segítünk” is az ellenfelünknek azzal, hogyha nem fér el valami a raktárukban, át kell adnunk a feleslegessé vált terményt.
  A játék végi pontozásban pedig egy plusz csavar, hogy a kevesebb összpontszámú terméket kell figyelembe venni, így figyelnünk kell, hogy balanszban legyen a sör és kenyér termelésük.
  Az egyik legjobb kétfős játék, amit ismerek. Ha lejátszunk egy játékot, utána kezdjük is a következőt és döntetlen esetén még akár egy visszavágó is beleférhet.

 13. Usy

  Még nem volt szerencsém kipróbálni de rajta van a top10es listámon… Mivel párommal ketten játszunk a legtöbbet, jövőre biztos bekerül a repertoárba 🙂

 14. Kovács Gábor

  Egyik kedvenc 2 fős játékunk. Nagyon hangulatos, jól átjön a tematika, a gazdag és ínséges esztendők váltakozása jól megjelenik a mechanikákban. Egyszerű szabályokra épülő, de egyáltalán nem könnyű játék, pontosabban nem könnyű jónak lenni benne. Részemről csak 2 fős „mini-euro-nak” hívom. 😀

 15. Noémi

  Pörgős, ugyanakkor gondolkodást igénylő játék, gyorsan le lehet tolni a visszavágót 🙂 a kompakt kiadás, minőségi alkatrészek miatt külön jó érzés játszani vele.

 16. Ramón

  Egyszerű, gyors, könnyen előkészíthető, de mégis sok lehetőséget kínáló, izgalmas kétfős játék szép illusztrációkkal.

 17. Peti, a Hyde

  Tökéletes játék, amely egyensúlyban tartja a sör és a kenyér után folytatott küzdelmet. Eleve imádom az ilyen játékokat azol a kevesebb eredmény lesz a pontod, a sör és kenyér tökéletes egyensúly mindemellett aZ összetett és a könnyed játékok határán.

 18. Trixi

  Egy nagyon szuper pörgős, tematikus, sok lehetőséget kínáló játék.Imádom!

 19. Tibor

  Igazán remek két főre pozícionált társasjáték. A tematika, az illusztrációk, szabály leíras, minden remek és a játék hossza is ideális.
  Korábban még az angol kiadásban szerehtem be, de mikor megtudtam hogy jön magyar forditasban is azonnal rendeltem is meg, ott „pihen” a polcon de azért nem túl sokat mert iden az egyik legtöbbet játszott játékunk.

 20. Sipos Attila

  Mindig jó ha van egy kis sör és kenyér nálunk.

 21. Ófi

  nem különösen tetszett a retro kinézete, se a témája, de azért ki kellett próbálni 😉
  úgy jártam vele, mint a népmesében, a megszeretés miatt egyre szebb is lett és hamar bekerült a legkedvencebb kétszemélyesek közé
  amit leginkább szeretek benne, ahogy izzad a másik, hogy nehogy adnia kelljen valamit a túltolt raktárából 😀

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cím

Go to Top